Política

Orient Mitjà

Els rebels houthis ataquen dos vaixells al mar Roig

El Regne Unit confirma un incident amb un mercant a prop del port d’Hodeida, hores després que la marina dels EUA interceptés dos drons navals que suposaven una “amenaça imminent”

El grup insurgent iemenita promet incrementar les accions fins que no s’aturi la guerra a Gaza

Almenys dos vaixells mercants han estat atacats aquest dimarts al mar Roig, on els rebels houthis prometen intensificar les accions contra el transport marítim fins que no s’aturi la guerra a Gaza.

El grup xiïta aliat de l’Iran ha reivindicat avui dues “operacions militars” que han afectat, respectivament, el mercant nord-americà Star Nasia i el britànic Morning Tide. Segons la milícia, les dues embarcacions han patit impactes “precisos i directes” per part de “míssils navals adequats”.

L’organisme de la Marina britànica Operacions Marítimes Comercials (UKMTO) ha confirmat un atac contra un vaixell mercant a 57 milles nàutiques a l’oest de la ciutat portuària d’Hodeida poc després de la mitjanit. En un comunicat, l’UMKTO explica que el capità ha detectat una petita embarcació al seu costat de babord i el dispar d’un projectil que ha passat per sobre la coberta i que ha provocat “danys lleugers” al pont. Segons el comunicat, la nau i la tripulació estan bé i continuen la seva ruta. L’ens ha informat d’un altre incident a unes 50 milles al sud d’Aden en què s’ha produït una explosió a prop d’un vaixell comercial, que no ha afectat la seguretat de ’embarcació ni la seva tripulació.

El Comandament Central dels Estats Units ha informat aquesta matinada d’un “atac en defensa pròpia” contra dos “vehicles de superfície explosius sense tripulació” houthis a les zones controlades pel grup rebel del Iemen. El Pentàgon ha justificat l’acció perquè els drons navals destruïts representaven una “amenaça imminent” per als vaixells de la marina nord-americana i els mercants que naveguen per la regió.

Més atacs

Coincidint amb aquests incidents, el màxim líder del grup xiïita iemenita, Abdul Malik al-Houthi, ha promés intensificar els atacs al mar Roig si Israel no atura la seva ofensiva a la Franja de Gaza. Al-Houthi ha avisat que en cas contrari, intentaran “escalar cada vegada més” les accions. El dirigent rebel ha destacat que alguns vaixells nord-americans ja recorren a tàctiques de camuflatge hissant altres banderes i realitzant maniobres evasives per evitar els atacs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres