Política

pròxim orient

Israel mata més d’un centenar de palestins a la Franja de Gaza

La comunitat internacional alerta del risc de catàstrofe humanitària en l’ofensiva planejada per l’exèrcit israelià a Rafah

Almenys 112 palestins han mort en les últimes 24 hores i 173 més han resultat ferits en atacs israelians contra a la Franja de Gaza, segons ha informat aquest diumenge el Ministeri de Salut de Gaza, controlat per Hamas. Amb aquesta nova xifra de víctimes, s’eleva a 28.176 el nombre de persones mortes en l’enclavament palestí pels atacs israelians, segons el Ministeri. A més, 67.784 persones més han resultats ferides.

El Ministeri ha advertit que aquestes xifres no són definitives ja que hi ha nombrosos cadàvers a sota de la runa d’edificis que no poden ser trets a causa de l’ofensiva israeliana.

El cap de l’Estat Major de les Forces de Defensa d’Israel, el tinent general Herzi Halevi, va visitar dissabte Khan Yunis, on va dir que falta molt perquè l’operació s’acabi. Segons Halevi, l’exèrcit israelià ha matat a Khan Yunis1.200 combatents palestins en enfrontaments cos a cos i entre 1.200 i 1.300 en atac aeris.

“La Brigada [de Hamas] de Khan Yunis està perdent les seves capacitats, la qual cosa és molt, molt important. Molts comandants han estat assassinats i volem eliminar també més comandants d’alt rang”, va afegir el militar.

Israel es prepara per llançar una ofensiva contra la localitat de Rafah, on segons l’agència per als refugiats palestins de l’ONU hi ha refugiats1,4 milions de palestins.

La comunitat internacional ha alertat que un atac contra aquesta zona causaria una catàstrofe humanitària. També ha expressat preocupació per la situació a la franja de Gaza el ministre d’Exteriors britànic, David Cameron, que ha alertat que “més de la meitat de la població de Gaza” és a la zona de Rafah. El cap de la diplomàcia dels Països Baixos, Hanke Bruins Slot, per la seva part, ha advertit que hi poden haver “moltes víctimes civils”, mentre que l’Aràbia Saudita ha avisat de “repercussions greus” si es llança l’ofensiva a Rafah.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona