Política

GUERRA A EUROPA

Zelenski insisteix als aliats sobre la falta de munició i míssils de llarg abast

Els demana que el 2024 marqui un punt d’inflexió en la invasió russa

Insta Trump a visitar el front perquè vegi que la guerra és “real”

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha demanat als països aliats que l’any 2024 suposi un punt d’inflexió en la invasió russa. “Si no actuem ara, Putin farà que els pròxims anys siguin catastròfics”, ha advertit aquest dissabte des de la Conferència de Seguretat de Munic, segons informa l’ACN.

El líder ucraïnès ha justificat la retirada de les seves tropes –unes hores abans– de la ciutat d’Avdivka, a la regió de Donetsk (est), per la necessitat de salvar les vides dels militars que la defensaven del setge rus.

Zelenski va aprofitar l’ocasió per insistir que el marge de maniobra de l’exèrcit ucraïnès al front estan limitades per la falta de munició i míssils de llarg abast d’Occident.

Segons el dirigent, Ucraïna ha estat capaç de “trencar el mite” que Rússia podria capturar un país en pocs dies. “Els ucraïnesos hem aguantat durant més de 700 dies”, ha subratllat. Malgrat tot, ha exigit més ajuda militar davant l’amenaça russa. “Esteu preparats per deixar que els valors europeus quedin oblidats en el món d’ahir?”, ha preguntat. Per altra banda, ha dit que Putin té dues opcions: ser jutjat per la Haia o assassinat per aquells que “ara maten per ell”.

Durant la seva intervenció, Zelenski també ha tingut unes paraules per l’opositor rus, Alexei Navalni, mort aquest divendres a la presó on estava internat, a Sibèria. És una acció més, ha dit, que “deslegitima” Putin com a cap de l’estat rus. “Putin mata a qui vol, a tothom que suposa una amenaça; [...] Manté el poder a través de la corrupció i la violència”.

Preguntat per les amenaces de Trump contra l’OTAN i si acceptaria veure’s amb l’expresident nord-americà, Zelenski s’ha ofert a acompanyar-lo a la línia del front per mostrar-li “la guerra real”. “Hem de demostrar a aquells que prenen decisions que això és una guerra real, i no pas Instagram”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles