Política

guerra a europa

Almenys 14 morts en un atac rus contra una zona residencial d’Odessa

Altres 46 persones han resultat ferides en un segon atac, algunes d’elles mentre socorrien els ferits en un primer impacte

Almenys 14 persones han mort i altres 46 han resultat ferides aquest divendres a la ciutat ucraïnesa d’Odessa per un atac rus contra una zona residencial, segons han informat les autoritats ucraïneses.

Entre els morts hi ha un paramèdic i un treballador dels serveis d’emergències ucraïnesos que han perdut la vida en una segona explosió mentre prestaven ajuda en el lloc de l’atac a les víctimes d’un primer impacte.

“A conseqüència de l’atac amb míssil han mort 14 persones, entre elles residents en la zona, un paramèdic i un membre dels equips de rescat”, ha escrit el cap de l’Administració Militar d’Odessa, Oleg Kiper, en el seu compte de Telegram.

Kiper ha agregat que entre els 46 ferits hi ha set efectius més dels serveis d’emergències, que haurien estat afectats per la segona explosió.

Segons ha informat l’Exèrcit ucraïnès, Rússia ha utilitzat míssils balístics Iskander-M en l’atac, que ha estat llançat des de la península ocupada de Crimea i ha danyat almenys deu edificis residencials, una gasolinera, un gasoducte i diverses ambulàncies i vehicles de bombers.

L’atac és un dels més mortífers perpetrats per Rússia contra la ciutat d’Odessa i es produeix en el primer dia de votacions de les eleccions presidencials russes, que s’estenen des d’avui fins al diumenge i tenen lloc també en els territoris que la Federació Russa ocupa a Ucraïna.

L’assessor de l’oficina presidencial ucraïnesa Mijailo Podoliak l’ha relacionat amb la celebració entre aquest divendres i el diumenge de les eleccions presidencials a Rússia.

“Putin envia al món un missatge clar en el dia en què comença el ‘procediment per a la seva redesignació dictatorial”, va escriure en les seves xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries