Política

POLÍTICA

Tarifa plana, la resposta del govern de Pineda a la pujada del 25% de l’IBI

Els contribuents podran ajuntar diferents impostos i fraccionar el pagament cada mes fins al desembre

També s’incrementen els ajuts directes a l’habitatge fins als 45.000 euros

El govern de majoria absoluta del PSC i el PP de Pineda dona per tancada la crisi social sorgida arrel de l’increment del 25% de l’IBI i d’altres impostos i taxes, que es va traduir en diferents mobilitzacions de la ciutadania al carrer. La solució passa per aplicar una tarifa plana. Segons es va explicar dilluns en el ple, la proposta permet ajuntar l’IBI, l’impost de vehicles i la taxa de recollida de la brossa per fraccionar la quantitat resultant en pagaments mensuals fins al desembre. Segons va confirmar la primera tinenta d’alcaldia i regidora de Presidència, Sílvia Biosca, les converses mantingudes amb els representants dels veïns que es van manifestar han donat fruit. “La ciutadania que sigui propietària com a màxim d’un pis, un garatge i un traster podrà demanar aquest fraccionament dels impostos des de l’1 al 30 d’abril, sense cap mena de recàrrec”, va dir Biosca. Posteriorment aquest matí en una entrevista a Ràdio Pineda, l’alcalde, Xavier Amor ha afegit que la tarifa plana també es podrà fer a mida del contribuent i ha insistit que no es cobraran interessos. “Si una família vol avançar una major quantitat durant un dels mesos, perquè per exemple ha cobrat la paga doble, ho podrà fer sense problema i la quantitat restant s’abonarà repartida en els mesos que quedin”, ha assegurat.

Ajudes de 45.000 euros

La proposta ja ha estat consensuada amb l’Organisme de Gestió Tributària (OGT) de la Diputació de Barcelona, que és qui gestiona la recaptació dels impostos locals i que gira els rebuts i està previst que prèviament des del consistori es faci una campanya informativa “perquè es pugui beneficiar el màxim de veïns i veïnes”.

Paral·lelament, el govern de Pineda va anunciar també ahir que s’augmentarà la partida dels ajuts directes a l’habitatge fins als 45.000 euros. “Per un tema legal hem reconvertit l’ajut del 50% que teníem per l’IBI en una ajuda a l’habitatge al qual es poden acollir tant els propietaris d’un pis com els llogaters, a excepció que ja rebis un ajut d’una altra administració en aquest sentit”, ha explicat l’alcalde. Amor ha dit que segons les informacions de l’àrea de Serveis Socials, els beneficiaris que compleixin els criteris per accedir a aquest ajut seran bonificats amb uns 200 euros cadascun.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona