Política

La reina del YouTube

Regne Unit

La reina Elisabet II és la primera monarca que té un canal a YouTube per ensenyar imatges en moviment de la història de la institució. El missatge de Nadal de la sobirana, que ha passat de tenir 40 milions de teleespectadors la dècada de 1970 a 8 milions l'any passat, es presentarà també aquest any a les tres de la tarda del dia 25 pel Royal Channel -The Official Channel of the British Monarchy- de YouTube.
El palau de Buckingham ha fet saber que la reina "està sempre interessada en els nous mitjans de comunicació per arribar a més persones". Segons l'explicació oficial, el Royal Channel "farà la institució monàrquica més accessible a la gent jove i a les persones dels altres països".

Quant a màrqueting, la monarquia britànica està al dia, tot i que Elisabet II va complir 81 anys l'abril passat i la majoria de persones de la seva edat no estan gaire pendents de les noves tecnologies.

Renovar-se o morir
El canal ensenyarà imatges inèdites de la boda dels pares de la reina l'any 1923 o fragments desconeguts de la coronació d'Elisabet II el 1953, l'any següent d'accedir al tron arran de la mort del seu pare, Jordi VI.

El llançament del canal a YouTube coincideix amb el 50 aniversari del primer missatge de Nadal de la reina televistat, l'any 1957. Davant la disjuntiva de renovar-se o morir, la monarca ha optat per renovar-se i posar-se al dia. Alguns fins i tot diuen que fa servir un iPod.

El canal reial de vídeos és part d'una ofensiva propagandística que inclou la sèrie de televisió Royal Family at Work. Una hora a la setmana, la BBC mostra com és la vida quotidiana de la família reial. La sèrie va començar amb un capítol d'una hora i mitja dedicat al viatge d'Estat que va fer Elisabet II als EUA.

En la visita, el president George W. Bush va dir: "La reina no havia vingut des de 1756 [en lloc de 1976]". "No sóc tan vella!", va respondre la sobirana. A la sèrie de televisió, el príncep Andreu diu que la família mira cada any el missatge de Nadal de la seva mare a Sandrigham i tots plegats el comenten.

El Royal Channel és un altre pas en la promoció de la monarquia, que va viure un sotrac quan el prínceps Carles i Diana es van separar el 1992. Les càmeres de televisió van entrar per primera vegada a casa dels Windsor al final de 1960 per fer un documental sobre la família que personifica la institució.

Primeres imatges
Elisabet i el príncep Felip, amb els fills asseguts a taula, passejant pel jardí amb gossos i criatures o petant la xerrada, van ser les primeres imatges per acostar-los al poble. En aquell moment, a través de la televisió. El documental va trencar el misticisme que els envoltava des d'un altre sotrac, el famós 1936, l'any dels tres reis: aquell any comença amb Jordi V, avi d'Elisabet; continua amb Eduard VIII, que abdica per casar-se amb una nord-americana divorciada dues vegades, i s'acaba amb Jordi VI, pare de l'actual reina.

Amb el canal reial a YouTube, Elisabet II afegeix un altre rècord a la llista de rècords. Fa pocs dies s'ha convertit en el sobirà més longeu de la història moderna de la monarquia anglesa, en haver superat la reina Victòria, que es va morir a 81 anys. El 20 de novembre passat, Elisabet i el seu marit van ser els primers al tron a celebrar les noces de diamant, en complir 60 anys de casats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.