Societat

YouTube llança una eina per preservar els drets d'autor dels vídeos

El portal d'exhibició de vídeos en línia YouTube, propietat de Google, ha llançat una eina en fase de proves que busca preservar els drets d'autor de les imatges que conté.

El nou sistema, denominat Video Identification, es basa en l'implantació d'una empremta digital col·locada al material penjat al portal. Aquesta tecnologia, però, s'aplicarà sempre i quan siguin els mateixos interessats qui sol·licitin aquesta identificació.
També permetrà que els propietaris de les imatges puguin decidir quan volen esborrar les seves imatges, tindran l'opció de bloquejar el reenviament dels vídeos, promocionar-los i fins i tot eliminar els comptes dels usuaris que facin un mal ús del material, ho ha explicat l'empresa en un comunicat.

Per altra banda, les empreses que apliquin aquesta mesura al seu material podran beneficiar-se econòmicament a través d'acords de publicitat.

Amb aquest nou recurs Google vol reforçar el seu compromís amb la protecció dels drets d'autor i de la bona utilització del material exhibit al portal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.