Política

pròxim orient

Almenys vuit morts en un atac israelià amb míssils contra el consolat iranià a Damasc

L’Iran confirma la mort de set membres de la seva Guàrdia Revolucionària, entre ells un general

El règim de Teheran promet una resposta contundent

La tensió al Pròxim Orient puja un grau més per un nou atac atribuït a Israel contra Síria. Almenys vuits persones han mort aquest dilluns en un bombardeig sobre el consolat iranià a la capital de Síria, Damasc. L’Iran ha confirma la mort de set membres de la seva Guàrdia Revolucionària en l’atac, entre els quals figuraria el general Mohamed Reza Zahedi. L’ambaixador iranià a Síria, Hossein Akbari, i la seva família han sortit il·lesos. L’edifici, situat en el fortificat barri de Mezzeh de Damasc i que servia també de residència del diplomàtic, ha quedat totalment destruït. Tot runa.

Síria i l’Iran han atribuït l’atac a Israel. A més, el règim de Teheran ha promès una contundent resposta a Israel. Per la seva banda, Tel-Aviv manté el seu silenci habitual quan es tracta d’atacs a territori sirià. Ni ha desmentit la seva autoria ni l’ha confirmada.

L’incident bèl·lic, que eleva encara més la tensió a la regió, es produeix pocs dies després que un altre atac, l’autoria del qual ha estat reconeguda indirectament per Israel, hagués matat 53 persones al nord de Síria.

Des de l’atac de Hamàs al sud d’Israel, el 7 d’octubre passat, l’exèrcit israelià ha intensificat els atacs aeris a Síria contra la milícia xiïta libanesa Hezbol·là, patrocinada per l’Iran i aliada del règim de Damasc. I no sembla que pensi afluixar amb la milícia xiïta. El cap de l’Estat Major de l’Exèrcit d’Israel ha aprovat aquest dilluns plans perquè el comandament nord, desplegat a la frontera septentrional amb el Líban, continuï l’ofensiva per terra i aire contra milicians del grup patrocinat per l’Iran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia