Política

rússia

Moscou diu que 16.000 persones s’han allistat per lluitar a Ucraïna arran de l’atemptat de Moscou

El govern rus insisteix a vincular l’atac amb Kíiv, tot i que ha estat reivindicat per Estat Islàmic

Uns 16.000 russos s’han allistat per lluitar a Ucraïna després de l’atemptat que el 22 de març passat va causar 144 morts i mig miler de ferits a la sala de concerts del Crocus City Hall, als afores de Moscou, segons ha informat aquest dimecres el Ministeri de Defensa de Rússia. Segons el govern, fins a 1.700 persones es presenten diàriament als centres de reclutament.

“En les entrevistes [...], la majoria dels candidats van assenyalar com a principal motivació per signar el contracte el desig de venjar els morts en la tragèdia esdevinguda del 22 de març de 2024”, subratlla el comunicat del Ministeri de Defensa.

L’atac contra el Crocus City Hall va ser reivindicat per l’Estat Islàmic de la Província del Khorasan (ISPK, per les seves sigles en anglès), però les autoritats russes insisteixen que al darrere hi ha Ucraïna, extrem que el govern de Kíiv nega. Els investigadors russos reconeixen la implicació d’islamistes en l’atemptat, però sostenen que aquests van rebre “importants quantitats de diners i criptomonedes des d’Ucraïna” per preparar l’atac.

Fins ara, les forces de seguretat russes han informat de la detenció de quinze persones en relació amb l’atemptat. Tots els detinguts són d’ètnia tadjika, entre els quals els quatre sospitosos de ser els autors materials de la matança a la sala de concerts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia