Política

estat espanyol

Rufián (ERC): “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha afirmat que “empatitza amb el dolor” del president del govern i li ha preguntat “què farà” si algun dia ha d’exiliar-se

El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, ha afirmat aquest dimecres que la dreta ara va “cap a un PSOE que moltes vegades va mirar cap a un altre costat” quan passaven determinades coses, però “malgrat tot això avui només és pot donar suport i aguantar” el president Pedro Sánchez.

Rufián s’ha referit així, en un comentari publicat a la xarxa social X, a l’anunci del president, Pedro Sánchez que cancel·la uns dies la seva agenda pública per reflexionar si renúncia o no a la prefectura de l’Executiu després de la denúncia contra la seva dona, Begoña Gómez, i que comunicarà la seva decisió en una compareixença pública dilluns que ve, dia 29 d’abril.

El portaveu d’ERC ha afirmat que “cal dir dues coses”: la primera d’elles “que els que van assetjar durant mesos Irene Montero davant dels seus fills, que els que van matar políticament Mónica Oltra amb una mentida i que els que et van convèncer que potser estava bé ficar la gent a la presó per un referèndum van ara contra un PSOE que moltes vegades va mirar cap a un altre costat quan passava”. “I la segona és que malgrat tot això avui només cal donar suport i aguantar. Abans trencats que doblegats”, ha afegit.

Per la seva banda la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha afirmat en X que “empatitza amb el dolor” del president del govern i li ha preguntat “què farà” si algun dia ha d’exiliar-se. “Empatitzo amb el dolor. Però el dia que t’acusin d’haver utilitzat la violència per defensar la democràcia, de terrorisme per defensar la justícia i els drets humans... i hagis d’agafar quatre coses, acomiadar-te de la família i trobar un lloc des d’on poder continuar defensant les teves idees, i que vagin passant els anys, què faràs?”, diu el missatge.

I afegeix que “només hi ha una manera de lluitar contra l’extrema dreta: plantar cara i no parar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel