Política

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics a les comarques gironines

Eloi Badia, candidat de Comuns Sumar per Girona, ha visitat aquest matí Sant Feliu de Guíxols per donar a conèixer les propostes dels Comuns per fer front al model actual de massificació turística. Ho ha fet acompanyat per Anna Portillo, candidata número 2 de la llista, i Jordi Lloveras, número 3 de la llista i regidor de Guíxols des del Carrer. Badia ha exemplificat amb dades la massificació turística, per exemple “si sumen tots els llits turístics disponibles son 450.000 llits, més de la meitat de la població de les comarques gironines”. I ha afegit que “les comarques gironines no necessiten ni un hotel més ni un pis turístic més fins a recuperar el dret d’accés a l’habitatge.

La principal proposta presentada avui per Badia és un Pla director d’allotjaments turístics. El candidat dels Comuns ha explicat que a les comarques gironines hi ha 43.000 habitatges d’ús turístic, que representen el 44% dels que hi ha a tot Catalunya. Aquesta xifra contrasta amb els 261 habitatges públics a la demarcació. “Els gironins i gironines necessitem que aquests 43.000 pisos turístics retornin al parc d’habitatge per poder viure amb dignitat”. La segona mesura és regular els lloguers de temporada, ja que a dia d’avui un terç dels pisos de lloguer anunciats són de temporada. Finalment Badia ha proposat que tota promoció d’habitatge a tots les pobles i ciutats tensionades incorpori almenys un 30% d’habitatge protegit.

“Sant Feliu és un municipi tensionat on cada vegada és més difícil accedir a un lloguer assequible”. Aquest fet, alerta, fa que molts guixolencs i guixolenques optin per marxar”, ha dit Lloveras, que ha explicat que la demanda de pisos de lloguer social multiplica per cinc l’oferta disponible i que la última promoció d’habitatge públic es va construir al 2012. Per Lloveras, el municipi té “altres necessitats més urgents que el museu amb més glamur de la Costa Brava, com habitatge protegit, una nova residència per a gent gran o una nova escola d’adults”.

Els Comuns proposen un “turisme responsable” que, lluny de la massificació, és respectuós amb el territori i amb la gent que hi treballa, i que posa en valor els elements culturals, socials, naturals i paisatgístics” sense ser-ne depredador, afirmen. Per Badia, “la clau per aquest canvi de model passa en primer lloc per diversificar l’economia i evitar dependre del monocultiu turístic”. Una de les vies per avançar cap aquest model és donar preferència al turisme responsable. Això no vol dir promoure un turisme de segones residències, que ha suposat un greu impacte pel litoral gironí, sinó deixar que els territoris i no les empreses decideixin la planificació del turisme. Els Comuns volen posar fre d’una vegada als creixements urbanístics vinculats al turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel desafia Biden i manté els plans a Gaza encara que “hagi d'estar sol”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA