Política

Estats Units

Biden ironitza sobre l’edat dels candidats: “Sóc un home gran competint contra un nen de sis anys”

El president dels EUA fa broma amb els corresponsals de la Casa Blanca en el tradicional sopar anual

Centenars de persones protesten a l’exterior del recinte contra el suport nord-americà a Israel

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden,va mostrar dissabte a la nit la seva faceta més humorística al tradicional sopar anual de l’Associació de Corresponsals de la Casa Blanca (WHCA, en anglès).

Com és habitual en aquesta trobada, el cap d’Estat va fer un discurs en to de broma on va ironitzar amb la seva edat (81) i la del seu previsible rival a les eleccions presidencials del proper novembre, Donald Trump (77). Biden ha reconegut que la campanya per a les eleccions ja està “en plena marxa” i ha reconegut que “sí, l’edat és un problema”. “Sóc un home gran competint contra un nen de sis anys”, ha dit en al·lusió a Trump. El candidat demòcrata a la reelecció ha subratllat que “l’edat és l’única cosa que tenim comú” amb l’aspirant republicà.

Un altra de les befes que ha llançat contra el seu predecessor ha estat en al·lusió als seus maldecaps judicials, com el procés penal pels presumptes pagaments irregulars realitzats perquè durant la campanya electoral de 2016 no transcendís a la opinió pública que havia tingut una relació amb una actriu de cinema per a adults, Stormy Daniels. “En Donald ha tingut uns dies difícils últimament. Podríem dir-ne temps tempestuós”, en un joc de paraules amb la paraula stormy, que significa tempestuós en anglès.

En la part més seriosa de la seva intervenció, el polític va demanar als periodistes que estiguin “ a l’altura del moment” i s’allunyin del sensacionalisme en la cobertura de les properes eleccions perquè, segons ell, la democràcia del país està en joc. “Jo tinc un paper que jugar però, amb tot el respecte, vostès també”, va indicar.

En aquest context, va subratllar que la tasca dels mitjans és ara “més crucial que mai” i va recordar que alguns periodistes “han perdut la vida” fent la seva feina.

Però malgrat que segons les dades del Comitè per a la Protecció dels Periodistes (CPJ), una ONG amb seu a Nova York, més del 75% dels comunicadors que han mort aquest any en l’exercici de la seva activitat ho han fet als territoris palestins i Israel, Biden es va limitar a citar l’empresonament a Rússia del periodista del Wall Street Journal Evan Gersovich.

A fora de l’hotel on es va celebrar el sopar, centenars de persones van protestar pel suport de Washington a Israel en la seva ofensiva a la Franja de Gaza. Durant la concentració els assistents van estendre a terra armilles antibala de premsa en record dels més de 90 periodista que han mort enmig del conflicte a la regió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

La participació a les 18 hores s’alenteix i s’equipara a les més baixa del 2021

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona