Política

estats Units

La policia entra a la universitat de Califòrnia i deté desenes d’estudiants propalestins

Els joves protestaven contra la guerra a la Franja de Gaza

La irrupció de centenars d’agents antiavalots a les instal·lacions de la UCLA ha elevat la tensió als campus dels Estats Units

Centenars d’agents antiavalots han entrat aquest dijous al matí –hora catalana–amb l’ús de la força a la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA) per desmantellar les protestes propalestines i han detingut a desenes d’estudiants. Segons informacions publicades pels mitjans locals, els agents han arribat al campus i s’han enfrontat a la resistència de centenars de manifestants a abandonar les instal·lacions mentre intentaven retirar les barricades que els impedien el pas.

L’actuació dels agents ha començat a la matinada, quan la policia ha llançat bengales sobre el campament que han causat fortes explosions, segons Los Angeles Times. La cadena CNN, per la seva banda, informa que en l’operatiu hi participen unitats d’operacions especials. Les imatges publicades a les xarxes es veuen els agents amb casc, màscares antigas, brides i preparant les porres en el moment d’entrar a la zona on del campus universitari on es trobaven acampats els manifestants en protesta contra la guerra a la Franja de Gaza. També s’observen estudiants agenollats a terra amb les mans lligades a l’esquena mentre els agents els detenen i els treuen fora del campus, assegura la CNN. Els detinguts són traslladats en autobusos fora de les instal·lacions universitàries.

El desallotjament s’ha produït després que durant la nit els manifestants s’haguessin negat a abandonar les instal·lacions com els havien demanat les autoritats. La UCLA ha cancel·lat les classes arran dels violents enfrontaments registrats dimecres entre grups proisraelians i propalestins.

L’actuació policial a Los Ángeles se suma als desallotjaments registrats en els darrers dies en desenes d’universitats dels Estats Units i que s’han saldat amb centenars de detencions. Els manifestants reclamen un alto el foc a Gaza i la ruptura de relacions i negocis amb el govern d’Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]