Política

Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Un dels cadàvers és el de la jove Shani Louk, que va ser exhibida pels carrers de Gaza després de l’atac

Les altres dues víctimes, Amit Buskila i Ytzhak Gelernter, també van morir al festival Nova

L’exèrcit israelià ha recuperat aquesta nit els cossos de tres ostatges assassinats durant l’atac del 7 d’octubre a Israel i que des d’aleshores estaven retinguts a la Franja de Gaza.

El portaveu de les Forces de Defensa d’Israel, Daniel Hagari, ha confirmat aquest divendres que els cadàvers han estat rescatats aquesta nit en una operació conjunta dels militars i el Shin Bet, el servei d’intel·ligència interior israelià.

Un dels cossos és el de Shani Louk, la jove israeliana i alemanya de 23 anys el cos de la qual va ser exhibit damunt una camioneta pels carrers de Gaza poc després de l’atac. Tot i que en un primer moment van circular informacions que apuntaven que havia sobreviscut, a finals d’octubre el ministeri d’Exteriors israelià va confirmar-ne la defunció després de trobar i identificar una part del seu cos al llco de la massacre, a prop del quibuts de Reim. Les altres dues víctimes són Amit Buskila, de 28 anys, i Ytzhak Gelernter, de 57. Tots tres van morir en l’atac de Hamàs i la Gihad Islàmica al festival Nova Music i “els seus cossos van ser segrestats a Gaza per terroristes de Hamàs”, segons ha explicat Hagari.

El militar ha assenyalat que els cadàvers van ser localitzats gràcies a “informació d’intel·ligència” obtinguda durant els interrogatoris del Shin Bet “a terroristes detinguts a la Franja de Gaza”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia