Política

GIRONA

Asens reivindica el vot “antifeixista” en l’inici de campanya de Comuns Sumar

La candidatura de Comuns Sumar ha reivindicat en l’inici de la campanya de les eleccions europees del 9-J la necessitat de fer “un vot antifeixista” davant l’auge de l’extrema dreta que pronostiquen les enquestes. “Cal que ens mobilitzem perquè l’Europa solidària i democràtica guanyi a l’Europa de la por, l’odi, la xenofòbia i el racisme”, ha subratllat aquest dijous el candidat de la formació al Parlament Europeu, Jaume Asens, en l’acte inaugural celebrat a Girona, segons recull L’ACN. Pel dirigent dels Comuns, “són temps de votar en massa” i d’aquesta manera “tancar la porta d’Europa a la internacional reaccionària que vol destruir les bases constructives de la democràcia i prendre la llibertat a la ciutadania”.

Si bé ha reconegut que la societat catalana pot sentir-se "cansada" després d'uns comicis autonòmics, Asens ha animat l'electorat a "lluitar contra el cansament" per combatre l'auge dels moviments més euroescèptics. "L'abstenció i la indiferència és el caldo de cultiu per a l'extrema dreta", ha assenyalat. 

Precisament bona part del discurs inaugural de campanya s'ha centrat al voltant de "l'amenaça de l'extrema dreta", un col·lectiu que vol "una Europa amb més privilegis per alguns, menys exclusió social i menys estat del benestar". De fet, el candidat dels Comuns ha acusat els partits més conservadors de buscar en els migrants "el cap de turc de les crisis" quan els grans responsables són "les grans corporacions que destrueixen el planeta". 

En aquest sentit, ha subratllat que durant la campanya electoral el partit se centrarà a demostrar "les falsedats" en el discurs de l'extrema dreta i ha rebutjat la idea "d'il·legalitzar" els migrants, tal com proposen aquestes formacions. "No només cal regularitzar la seva situació per decència ni perquè som país d'acollida, sinó perquè és qüestió de pura necessitat; ens juguem el futur de les nostres pensions i dels models de convivència", ha destacat. 

Discurs antibel·licista i en contra l'austeritat

A banda del cap de llista, l'acte inaugural de campanya a Girona també ha comptat amb la participació de la número dos de Comuns Sumar a les llistes del Parlament Europeu, Júlia Miralles, i del número tres, Raül Valls. 

Miralles ha reivindicat la candidatura de la formació com una candidatura ecologista, antibel·licista i contrària a l'austeritat, així com solidària amb la causa Palestina, contrària a l'especulació immobiliària i defensora de la lluita feminista. 

En un context marcat per la guerra d'Ucraïna, la número dos de la llista ha lamentat que els discursos actuals "només portaran a més guerra". "Per això nosaltres defensem la pau i rebutgem el missatge bel·licista que creix a la Unió Europea", ha resumit. 

Miralles també ha posat èmfasi en la necessitat de reformar la política agrària comuna (PAC), que fins ara "només ha beneficiat a grans fortunes i terratinents". "La transició ecològica és urgent i ha de ser justa, i no podem deixar ningú enrere; [...] necessitem una PAC nova, i més quan la pagesia del nostre país és una de les més afectades", ha afegit. 

Al mateix temps, la candidata a eurodiputada ha remarcat que Europa "no pot tornar als temps de l'austeritat" que durant la crisi financera del 2008 "van destruir els serveis públics de Catalunya". Sobre aquesta qüestió, ha defensat la creació d'un Salari Mínim Interprofessional (SMI) a nivell comunitari i també imposar un impost del 30% als habitatges que no s'utilitzen per combatre l'especulació immobiliària i acabar amb la "barra lliure" d'empreses com Airbnb a Barcelona. 

Finalment, Miralles ha advertit que la presidenta de la Comissió Europea i candidata del Partit Popular Europeu (PPE) a l'executiu comunitari, Ursula Von der Leyen, ja ha obert la porta a pactar amb partits d'extrema dreta com el de Germans d'Itàlia de Meloni. En aquest sentit, ha animat a votar per les forces progressistes per evitar "una majoria de populars i extrema dreta" a l'Eurocambra. 

A propòsit d'això, Valls ha reconegut que Europa "no es troba en la millor situació a les majories populars", però ha animat a les forces "que lluitaran per la democràcia" a "unir-se davant l'odi".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Sánchez vol un nou finançament autonòmic amb un model “singular” per a Catalunya

barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià anuncia “pauses humanitàries” al sud de la Franja i Netanyahu ho desautoritza

barcelona
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en una explosió a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra