Política

Guerra a Gaza

Un columnista del ‘The New York Times’ acusa Sánchez d’hipòcrita pel reconeixement de Palestina

Un columnista nord-americà ha criticat que el govern espanyol reconegui Palestina com a Estat mentre reprimeix l’independentisme al seu propi territori.

En un article publicat a The New York Times , el periodista i editor Breth Stephens veu obvi que existeixin “afinitats” entre els moviments independentistes arreu d’Europa amb la causa palestina. En canvi, troba “més difícil d’explicar”, o fins i tot “hipòcrita”, que s’alineïn amb Palestina aquells “governs que suprimeixen els que busquen la independència a casa seva mentre aplaudeixen els de l’estranger”.

En aquest sentit, assenyala que el 2017 l’executiu espanyol –aleshores controlat pel Partit Popular– va “bloquejar per la força” la consulta independentista organitzada a Catalunya, va destituir el govern i va “imposar el domini directe” de la Generalitat. I afegeix que dos anys més tard, ja sota un govern d’esquerres liderat per Pedro Sánchez, “Espanya va condemnar a presó nou líders independentistes catalans acusats de sedició, tot que després els va indultar”.

Stephens explica que els catalans no són l’única minoria ètnica a l’Estat espanyol que ha buscat la independència i ha trobat una “repressió violenta”. Recorda que a la dècada dels vuitanta del segle passat, un Ministeri de l’Interior socialista va respondre al moviment separatista basc amb “esquadrons de la mort patrocinats per l’Estat” que van ser responsables d’una sèrie de segrestos, tortures i assassinats. L’articulista, que no esmenta explícitament ETA, admet que alguns separatistes van ser “terroristes”, però apunta que “les seves tàctiques semblen dòcils en comparació amb les de Hamàs”.

També incideix en què Espanya té dos enclavaments al nord d’Àfrica, Ceuta i Melilla, que estan fortificades amb “extenses tanques frontereres i fortificacions que recorden sorprenentment la tanca fronterera d’Israel amb Gaza”.

L’autor de l’article, Bret Stephens, va guanyar el 2013 el Premi Pulitzer de Comentari Periodístic, quan treballava al mitjà nord-americà The Wall Street Journal. El 2002 va ser nomenat editor en cap del diari israelià en anglès The Jerusalem Post. Bret va explicar aleshores que una de les raons del canvi era perquè pensava que la premsa occidental estava explicant malament la història d’Israel. “Jo no crec que Israel sigui l’agressor aquí. En la mesura que explicar bé la història ajuda Israel, es pot dir que estic intentant ajudar Israel”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Som-hi-ERC denuncia que s’elimina l’oferta de cursos d’accés a la Universitat

santa coloma de farners
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’augment de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona
política

La Mesa explora si pot actuar contra les despeses de Vox al Parlament

barcelona
política

El PSC i ERC obren les negociacions per la investidura

barcelona
judicial

El TC admet el recurs del PP contra el vot delegat de Puigdemont i Puig

barcelona
judicial

Puigdemont declara en una comissaria de París per la causa del Tsunami

barcelona
Corea

Corea del Sud dispara trets d’avís a soldats del Nord que han creuat la divisòria

Barcelona
Unió Europeu

Acaba sense acord la cimera per renovar els alts càrrecs comunitaris

Barcelona
política

Rull apunta que dimarts no hi haurà investidura

barcelona