Política

amèrica llatina

Aproven a Colòmbia un projecte de llei que prohibeix les corrides de toros en tot el país

Ara la proposta s’haurà de consensuar –perquè els textos de les dues càmeres són diferents– abans que pugui rebre la sanció presidencial

La Cambra de Representants de Colòmbia ha aprovat aquest dimarts per àmplia majoria un projecte de llei que prohibeix les corregudes de toros al país, iniciativa que ha aconseguit 93 vots favorables, després de 14 ajornaments.

Ara la llei passarà a conciliació perquè els textos aprovats a Senat i en Cambra són diferents i després passarà a sanció presidencial. “No més toreig, no més toreig, no més toreig”, van cridar en la sessió els congressistes que van impulsar el projecte de llei, que a més prohibeix les corrides a cavall i les corrides de vedells, en ser aprovada la iniciativa.

La nova llei també s’estableix el procés de transformació de les places de toros perquè aquestes siguin adequades com a espais d’ús cultural, musical i afins.

Petro aplaudeix la fi de la tauromàquia

El president colombià, Gustavo Petro, que és un antitaurí declarat, ha felicitat “als qui per fi han aconseguit que no sigui un espectacle la mort”.

“Els qui es diverteixen amb la mort d’animals acabaran divertint-se amb la mort d’éssers humans; com els que cremen llibres acabaran cremant éssers humans”, ha afegit el cap d’Estat.

En 2012, quan va ser alcalde de Bogotà, Petro ja va prohibir l’ús de la plaça de toros La Santamaría per a corrides i sempre ha defensat la fi d’aquesta activitat.

L’autor del projecte de llei que prohibeix la tauromàquia al país, el representant a la Cambra per Bogotà Juan Carlos Losada, del Partit Liberal, ha dit a la vora de les llàgrimes que van ser “10 anys de lluita” per a aprovar aquesta iniciativa. “Avui és un país que diu que no hi ha cap forma de tortura que pugui considerar-se cultura en aquest món. Colòmbia li dona exemple al món sencer perquè ens tornem una societat cada vegada menys violenta i cada vegada més civilitzada”, ha agregat.

Els toros i la tauromàquia han estat un tema polèmic de l’agenda política i legislativa del país en els últims anys, amb diversos intents, fins ara fallits, de promoure en el Congrés una llei que els prohibeixi.

Les corrides de toros, tradicionalment populars a Colòmbia, van anar perdent seguidors i en l’actualitat només n’hi ha a les places de La Santamaría, a Bogotà; en la Cañaveralejo, de Cali i en la plaça de Toros de Manizales, ciutat que té l’afició més gran del país, així com en algunes places de província.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

iemen

Els houthis llancen un “nou míssil balístic” contra un portacontenidors en la mar Aràbiga

barcelona
rússia

El TEDH condemna a Rússia per una violació massiva de drets a Ucraïna

barcelona
kenya

Al menys 17 morts en l’assalt i incendi del Parlament per la pujada d’impostos

barcelona
Política

Aliança Catalana fulmina el regidor de Ribera d’Ondara per comentaris homòfobs

Barcelona
estat espanyol

PSOE i PP acorden a Brussel·les la renovació immediata del CGPJ

barcelona
rússia

Rússia bloquejarà l’accés per internet a una vuitantena de mitjans europeus

barcelona
guerra a europa

Zelenski destitueix un general d’alt rang acusat d’incompetència

barcelona
judicial

La fiscalia del Tribunal de Comptes s’oposa a portar l’amnistia al TJUE

barcelona
unió europea

Acord per mantenir Von der Leyen a la CE i posar Costa al Consell Europeu

barcelona