Política

Política

ERC demanarà a la UE i la ONU que vetllin per la llei d’amnistia

Diana Riba enviarà una carta al Parlament Europeu alertant del perill que “parts de la justícia espanyola” posin en perill la norma

ERC farà arribar una carta al Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell d’Europa i les Nacions Unides per reivindicar la llei d’amnistia i demanar que vetllin pel seu compliment en entendre que hi ha “parts de la justícia espanyola” que poden posar en perill l’aplicació de la norma.

ERC assegura que avui mateix farà arribar la carta a múltiples personalitats de les principals institucions europees i internacionals “on els republicans hi tenen representació o bé hi mantenen interlocució”.

La carta, segons ha explicat el partit a través d’un comunicat, alerta aquestes institucions dels “interessos partidistes o personals de part de la judicatura espanyola” a l’hora d’implementar la llei, en una referència implícita a la possibilitat que els jutges abusin del dret, tal com els republicans han denunciat en altres ocasions com l’aplicació dels indults parcials o la reforma del Codi Penal. Així mateix, la missiva fa una crida a la comunitat internacional a emparar els drets i llibertats fonamentals, l’Estat de Dret i la democràcia.

La cap de llista dels republicans el 9-J, Diana Riba, explica a la missiva que ha enviat al Parlament Europeu que elements de la judicatura de l’Estat “ja s’hi han oposat obertament, fins i tot abans de la seva aprovació”. Els republicans demanaran suport perquè “es respectin” els principis de legalitat, igualtat i separació de poders, així com la tutela judicial efectiva.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet arribar la missiva al Comissari Europeu de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Didier Reynders, i a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.