Política

política

Page afegeix tensió al PSOE i també durà l’amnistia al TC

El president de Castella-la Manxa, el socialista Emiliano García-Page, ha anunciat avui que el seu executiu sol·licitarà al Consell Consultiu autonòmic un informe sobre la Llei d’Amnistia, per saber si pot acudir també al Tribunal Constitucional (TC), davant del que considera una “agressió al concepte d’igualtat”. Page és el dirigent socialista en actiu més bel·ligerant contra l’amnistia. Ha aprofitat la celebració del dia de la regió a Toledo per carregar contra l’amnistia i sumar-se als recursos que hi presentaran les autonomies que governa el PP. En canci, la direcció estatal popular s’ha fet, de moment, enrere en l’oposició legal al TC, potser albirant que la majoria progressista els augura una derrota al recurs.

“El perdó no es contracta, es dona o no es dona, però no es fa a canvi de res, o a canvi d’un xantatge”, ha dit Page. I ha anat més enllà, avisant el PSOE que “tinc molt clar que la meva discrepància és una discrepància que continuarà endavant, independentment de l’acció de la Justícia”.

El PSOE s’ha trobat amb altres veus crítiques contra l’amnistia. La més cridanera la de l’expresident de l’Aragó, Javier Lambán, a qui ha iniciat un expedient sancionador per no ser present a la votació que en va fer el Senat sobre l’amnistia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia