Política

guerra a gaza

L’Exèrcit israelià confirma la mort de quatre ostatges a Gaza

En total, Israel ha confirmat la mort en captiveri de 41 ostatges, mentre que 112 han estat alliberats o recuperats amb vida

L’Exèrcit israelià ha confirmat aquest dilluns la mort de quatre ostatges israelians en la Franja de Gaza, i ha dit que els seus cossos estan sent retinguts pel grup islamista palestí Hamàs.

Els morts són Chaim Peri (80 anys), Yoram Metzger (80 anys), Amiram Cooper (85 anys) i Nadav Popplewell (51 anys), que van ser segrestats durant els atacs del grup islamista contra territori d’Israel del 7 d’octubre de 2023.

El principal portaveu militar israelià, Daniel Hagari, ha confirmat la notícia en una roda de premsa en la qual ha dit que tots quatre van morir “fa uns mesos” en la localitat de Jan Yunis, en el sud de l’enclavament, sense oferir més detalls.

En un comunicat, l’Exèrcit ha explicat que les circumstàncies de les seves morts estan sent examinades, i que s’ha aconseguit confirmar la seva defunció basant-se en “intel·ligència”.

El kibutz Nirim, on vivia Popplewell, havia anunciat la seva mort poc abans, igual que el kibutz Nir Oz les de Peri, Metzger i Cooper, qui va ser un dels seus fundadors.

La plataforma que representa als segrestats israelians a Gaza ha lamentat la notícia, i ha dit que “el govern israelià hauria d’enviar una delegació negociadora aquesta nit i retornar a les seves llars als 124 ostatges restants, vius o morts”.

Fins a la data, l’Exèrcit israelià ha confirmat la mort de 41 ostatges a Gaza. A més, 112 han estat alliberats o recuperats amb vida. La majoria, 105, van ser alliberats durant la setmana de treva de novembre (24-30 nov), 81 israelians i 24 estrangers (23 tailandesos i 1 filipí).

La notícia arriba en ple debat en el si del govern israelià sobre la proposta de treva i alliberament d’ostatges anunciada el divendres pel president estatunidenc, Joe Biden, després que els dos ministres ultradretans de l’Executiu hagin amenaçat de dissoldre’l si el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, l’accepta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Tres morts en un atac rus a Khàrkiv

Barcelona
POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

ROSES
Estat espanyol

L’arquebisbe de Burgos excomunica les deu monges cismàtiques

Barcelona
Iran

El Tribunal Suprem iranià anul·la la pena de mort al raper Tomaj Salehi

Barcelona
política

París estrena la seva renovada Plaça de Catalunya

barcelona
Guerra a Gaza

Nous atacs israelians deixen més d’un centenar de morts en poques hores

Barcelona
País Basc

Pradales jura el càrrec i ja és el sisè lehendakari des de l’Estatut de Gernika

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna denuncia un nou atac massiu rus contra la infraestructura energètica

Barcelona
política

ERC reclama al PSC que concreti la seva proposta de finançament

barcelona