Política

guerra a europa

Ucraïna reivindica el seu primer atac amb armes occidentals a territori rus

L’exèrcit ucraïnès destrueix un sistema antiaeri a Bélgorod amb un Himars de fabricació nord-americana

Després de rebre permís dels seus principals aliats occidentals per utilitzar l’armament que li envien contra territori rus, Ucraïna ha reivindicat aquest dimarts un atac contra un sistema antiaeri a la regió russa de Bélgorod amb un Himars de fabricació nord-americana.

“Les forces ucraïneses han colpejat una bateria de defensa aèria russa S-300/400 a Bélgorod, presumptament amb (un sistema) Himars, l’1 o el 2 de juny”, assegura l’informe de l’Institut de la Guerra (ISW) de Washington, que cita informació geolocalitzada. El mateix informe afegeix que el sistema de defensa aèria destruït parcialment estava situat al nord de la ciutat de Bélgorod, capital de la regió del mateix nom.

La confirmació de la destrucció d’aquesta bateria de defensa aèria russa arriba hores després que la viceministra ucraïnesa per a la Reintegració dels territoris ocupats, Irina Vershchuk, hagués reivindicat en un missatge al seu compte de Facebook, el primer atac rus amb armament dels seus socis.

“Un bonic incendi. És un (sistema antiaeri) S-300 rus. En territori rus”, assegura Vershchuk en el missatge a la xarxa social que acompanya d’una foto d’una unitat d’equipament militar cremant.

“Primers dies després del permís per utilitzar armes occidentals contra territori enemic”, afegeix la viceministra.

Ucraïna va rebre la setmana passada dels seus principals aliats occidentals autorització per colpejar objectius militars dins de la Federació Russa. Des de l’inici de la guerra, els socis de Kíiv han prohibit atacar dins del territori rus per temor a les possibles represàlies de Moscou, unes restriccions que la setmana passada van suavitzar els Estats Units, Alemanya, Polònia, Finlàndia i el Canadà, entre altres països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia