Política

DINAMARCA

El mòbil polític no és prioritari en l’atac a la primera ministra danesa

El jutge dicta presó provisional per a l’agressor, influït per l’alcohol i les drogues en le moment de la detenció

Un jutjat danès ha decretat aquest dissabte presó preventiva fins el 20 de juny per a l’home –un ciutadà polonès de 39 anys– que va agredir divendres la primera ministra, la socialdemòcrata Mette Frederiksen, pel carrer al cebtre històric de Copenhaguen, informa Efe.

L’individu, acusat d’agressió contra un funcionari públic, ha negat els càrrecs durant una vista celebrada amb restriccions i, segons l’informe policial, estava clarament influït per l’alcohol i altres drogues quan va ser detingut, un minut després que clavar un cop de puny en un braç a la líder danesa i empènyer-la.

Frederiksen va ser atesa divendres al vespre a l’Hospital del Regne de Copenhaguen, on li van diagnosticar una “fuetada cervical lleu”, segons va informar l’oficina de la primera ministra.

Durant l’interrogatori,, efectuat el mateix divendres, l’atacant, que viu a Dinamarca des de fa uns mesos, va admetre haver reconegut Frederiksen però va dir no recordar gaire el que havia passat i va negar haver-la colpejat. “Per ara, la nostra hipòtesi principal no és un acte amb motivació política. No tenim més comentaris sobre el cas”, ha indicat aquesta dissabte la policia danesa a la xarxa social X.

En la seva declaració judicial, durant la qual ha necessitat un intèrpret, l’home ha assegurat que Frederiksen és “molt bona” primera ministra.

L’incident ha estat condemnat de manera unànime per la classe política danesa i per diversos dirigents europeus. Frederiksen, que va patir l’atac quan tornava d’un acte electoral per a les europees, encapçala el govern de Dinamarca des del juny del 2019: primer, al capdavant d’una coalició de centreesquerra, i des de desembre del 2022, d’un executiu de centre amb dues forces de dreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia