Política

eleccions europees

Els conservadors reculen però guanyen la contesa a Grècia

Syriza queda en segona posició però té una important davallada

El partit conservador Nova Democràcia (ND) del primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, hauria guanyat aquest diumenge les eleccions europees a Grècia, amb entre el 28 i 32% dels vots, un resultat inferior a l’esperat, segons una projecció de la televisió pública ERT recollida per Efe.

El líder conservador, que en els comicis generals del juny de 2023 va ser reelegit amb el 41% dels vots, es va fixar en aquestes europees l’objectiu d’aconseguir almenys el 33%, el mateix percentatge que va obtenir ND en les europees de 2019.

En segon lloc hi hauria el principal partit d’oposició, l’esquerrà Syriza, que aplegaria entre el 15 i 18% dels vots, força per sota del 24% que havia obtingut en els comicis europeus anteriors. Per darrere hi ha els socialistes de Pasok-Kinal (entre l’11 i el 14%), el Partit Comunista de Grècia (entre 8 i 10,5%), i la ultradretana Solució Grega (entre 8 i 10%).

S’espera que la participació a Grècia registri uns nivells baixos històrics en aquests comicis europeus, ja que fins a les 17.30, hora local, una hora i mitja abans del tancament de les urnes, només el 32% de la població havia acudit a votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia