Política

guerra a gaza

Gantz dimiteix perquè Netanyahu impedeix “avançar cap a la victòria”

El ministre, un dels polítics més populars d’Israel, havia accedit a formar part del govern d’unitat del primer ministre

El ministre del gabinet de guerra israelià, Benny Gantz, ha anunciat aquest diumenge la seva dimissió, l’endemà de la data prevista per fer el pas a causa de l’operació de rescat de l’exèrcit israelià dels quatre ostatges de dissabte. “Netanyahu ens impedeix avançar cap a una veritable victòria. Per aquesta raó, avui abandonem el govern d’Emergència, amb el cor encongit, però amb tot el cor”, ha dit Gantz en la seva compareixença.

Gantz abandona el càrrec després que a mitjan maig llancés un ultimàtum al primer ministre, Benjamin Netanyahu, en què li va comunicar que deixaria el gabinet si el cap de govern no anunciava un pla de postguerra per a la Franja de Gaza abans del 8 de juny, cosa que no ha passat.

Gantz, que abans del 7 d’octubre estava en el bàndol de l’oposició, va ser l’únic líder que va accedir a la petició de Netanyahu de formar un govern d’unitat nacional en temps de guerra i va aconseguir un lloc dins del gabinet de guerra més reduït amb dret a vot.

Netanyahu va demanar a Gantz que reconsiderés la seva decisió. “Demano a Benny Gantz que no abandoni el govern d’emergència. No renunciïs a la unitat”, va escriure dissabte el primer ministre a la xaexa X.

La sortida de Gantz del govern té un pes més simbòlic que pràctic, ja que la coalició de Netanyahu manté la majoria al Parlament israelià, però que posa més pressió sobre el primer ministre, ja que Gantz és una de les figures polítiques més valorades a Israel.

També ha dimitit aquest diumenge el general de brigada Avi Rosenfeld, després de trenta anys de servei a l’exèrcit israelià, per no haver pogut “protegir les vides” dels qui vivien a prop de la línia divisòria amb Gaza i que van ser massacrats el 7 d’octubre passat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia