Política

eleccions europees

Els sondejos a Polònia donen la victòria al partit de Donald Tusk

La proeuropea Plataforma Cívica aconseguiria el 38,2 % dels vots i l’opositor i euroescèptic Llei i Justícia, el 34%

La participació no ha arribat al 30%

El partit del primer ministre polonès, Donald Tusk, seria el clar guanyador de les eleccions europees a Polònia aquest diumenge, si es confirmen els sondejos a peu d’urna.

El pronòstic difós al tancament dels col·legis electorals i elaborat per Ipsos atorguen a la proeuropea Plataforma Cívica el 38,2 % dels vots. L’euroescèptic Llei i Justícia (PiS), el partit de l’ex-primer ministre Jaroslaw Kaczynski, obtindria el 34% dels suports.

El mateix sondeig atorga a la ultranacionalista Confederació, contrària a la Unió Europea, el tercer lloc amb el 12% dels sufragis. La democratacristiana Tercera Via, sòcia de govern de Tusk, es quedaria amb el 8,2%, per davant de la coalició progressista Esquerra, també integrada al govern, que recolliria el 6,6% dels vots.

La convocatòria electoral ha estat marcada per una participació molt baixa, del 28,2% a les cinc de la tarda. Polònia elegeix 53 eurodiputats al Parlament Europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia