Política

judicial

Nova topada en perspectiva entre fiscals per l’amnistia

El xoc ja es veu a venir, i més després que avui el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, hagi sol·licitat als fiscals del Suprem Javier Zaragoza i Jaime Moreno, els mateixos que van exercir d’acusació durant el judici del procés, que facin un nou informe sobre l’aplicació de l’amnistia. En una trobada entre tots tres, García Ortiz hauria demanat que aquest nou escrit “no sigui genèric”, en referència al que li van presentar ja fa uns dies i on s’oposaven, en rodó, a aplicar la mesura de gràcia a aquells acusats de malversació, una postura de la qual no se n’han desdit. Zaragoza i Moreno haurien respost al seu cap jeràrquic que ja li van lliurar un extens informe al respecte, de més de 100 pàgines, si bé García Ortiz els ha insistit que cal elaborar “un informe processal” i “no un de genèric sobre la llei”, perquè a l’anterior opinaven de qüestions polítiques, d’altres de les quals no eren competents i d’altres sobre les quals el Suprem no els ha preguntat.

Diverses fonts citades per l’agència Efe sostenten que, malgrat aquest toc d’atenció, els fiscals mantindran el seu criteri i no pensen modificar-lo, és a dir, que s’oposen a amnistiar el delicte de malversació perquè la mateixa norma l’exclou i, a més, “afecta interessos financers de la UE” i que només es poden perdonar els delictes de desobediència i desordres públics. És més, avancen que avui mateix li lliuraran l’informe definitiu ja que l’anterior era un esborrany, si bé no realitzaran cap modificació respecte de la seva posició jurídica. Quan això passi, el fiscal general haurà de veure si n’avala la postura, en cas contrari els fiscals del procés invocaran l’article 27 de l’Estatut Orgànic del Ministeri Públic per a la convocatòria d’una Junta de Fiscals de Sala. Amb tot, la darrera paraula la tindrà sempre el fiscal general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia