Política

Vaticà

El papa insta els mossens a fer homilies curtes perquè sinó “la gent s’adorm”

Francesc situa en vuit minuts la durada màxima del sermó abans que els fidels perdin l’atenció

El pontífex torna a utilitzar el terme “«mariconeig»” en una reunió a porta tancada amb sacerdots

El papa Francesc ha demanat aquest dimecres als sacerdots catòlics que no facin les homilies curtes perquè, sinó, els fidels s’adormen.

El pontífex ha fet aquesta crida durant el seu sermó a la basílica de Sant Pere del Vaticà, que ha versat sobre la lectura de al bíblia i els evangelis. En aquest context, ha instat els clergues a no fer homilies de més de vuit minuts “perquè passat aquest temps la gent perd l’atenció i s’adorm, i tenen raó”. “Els capellans a vegades parlen molt i no entens de què parlen”, ha dit el religiós argentí.

Segons ell, l’homilia “ha de ser curta: una imatge, un pensament, un sentiment”. Un missatge que ajudi a “transmetre la paraula de Deu del llibre a la vida”, ha assenyalat.

Francesc ja havia recomanat altres vegades als mossens que no divaguessin durant els sermons. Al gener de 2023 va alertar que les homilies “són un desastre”.

Però les paraules del patriarca catòlic també han estat recentment objecte de crítiques. A finals de maig, mitjans italians van afirmar que el papa havia defensat en una reunió amb els bisbes italians que era millor que els homosexuals no entressin als seminaris perquè, segons ell, en alguns ja hi havia molt “mariconeig”. Tot i que aleshores va demanar disculpes pel llenguatge, l’agència ANSA revela avui que el papa va tornat ahir a utilitzar el terme en una reunió a porta tancada amb sacerdots romans a la Universitat Salesiana. Segons fonts presents a la reunió, Francesc ha afirmat que “al Vaticà hi ha una ambient de mariconeig”. I també hauria reiterat que si un noi té tendència homosexual, és millor no deixar-lo entrar al seminari, encara que va remarcar que són “bons nois”.

El gabinet de premsa del Vaticà va emetre una nota al final de la reunió on aclareix que el papa “va parlar del perill de les ideologies a l’Església” i admet que “va tornar al tema de l’admissió de persones amb tendències homosexuals als seminaris”. Segons el comunicat, Francesc va reiterar “la necessitat d’acollir [els homosexuals] i acompanyar-los a l’Església” i també va insistir en “la indicació prudencial del Dicasteri per al Clergat pel que fa al seu ingrés al seminari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

olot

ERC defensa la seva aportació progressista al pacte de govern

Olot
otan

Satisfacció entre aliats i amics de l’OTAN i crítiques russes per l’elecció de Rutte

barcelona
kenya

Ruto retira la reforma fiscal que va originar les protestes

barcelona
síria

França aprova una ordre de detenció contra Al-Assad vàlida a tota la UE

barcelona

Orriols demana ajuda a l’oposició pel risc que el consistori “quedi parat”

RIPOLL
judicial

Acusacions particulars de policies rebutgen l’amnistia en la causa de Tsunami a l’Audiència Nacional

barcelona
POLÍTICA

En el primer any de govern de Salt s’ha executat un 28% del Pla d’Acció Municipal

SALT
societat

García-Castellón desmunta la trama russa del procés

barcelona
política

El Consell de la República encarrega una auditoria externa pels comptes

barcelona