Política

guerra a gaza

Hamàs retreu als EUA que cap funcionari israelià s’ha pronunciat a favor de la treva

Segons el comunicat del grup armat, Netanyahu i el seu govern rebutgen qualsevol alto el foc permanent

El grup islamista Hamàs ha reiterat de matinada haver abordat de manera “positiva” l’última proposta per a aconseguir una treva a Gaza, esbossada fa dues setmanes pel president dels Estats Units, Joe Biden, però ha protestat perquè, des de llavors, cap càrrec israelià ha reafirmat el seu suport a tal proposta.

En un comunicat oficial, en el qual Hamàs desgrana la seva postura en set punts, el grup critica les últimes declaracions del secretari d’Estat estatunidenc, Antony Blinken, qui ha pressionat al moviment perquè accepti el pla sense miraments i culpat de torpedinar-lo en afegir canvis que no són “viables”.

“Si bé (el secretari d’Estat estatunidenc, Antony) Blinken continua parlant de l’aprovació per part d’’Israel’ de l’última proposta, no hem sentit cap funcionari israelià expressar la seva aprovació”, ha dit Hamàs.

Ja el passat dia 11, després de la resolució del Consell de Seguretat de l’ONU que urgia la implementació d’aquesta treva, Hamàs va anunciar la seva disposició per a cooperar amb els mediadors i entaular negociacions indirectes per a arribar a una treva.

Malgrat aquesta disposició, “el món no va escoltar cap benvinguda o aprovació per part de (primer ministre israelià, Benjamin) Netanyahu o el seu govern nazi sobre la resolució del Consell de Seguretat, sinó que van continuar emfatitzant el rebuig de qualsevol alto el foc permanent”, ha denunciat aquest dijous el grup, “en contradicció amb la iniciativa del president Biden”.

El passat 3 de juny, Netanyahu va advertir en un missatge que la proposta presentada per Biden estava “incompleta” i va avançar que la treva era per a l’alliberament d’ostatges i que només després es mantindrien converses, sense esmentar una fi total a les hostilitats.

Segons va avançar anit el canal de Qatar Al Jazeera, entre les esmenes afegides en la resposta del grup palestí es troba la demanda d’una retirada total de les tropes israelianes de Gaza, inclòs de l’estratègic corredor de Filadèlfia limítrof amb Egipte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia