Política

corea del nord

Putin i Kim firmen un tractat d’associació estratègica per defensar-se en cas d’agressió

El president rus i el líder nord-coreà reforcen la seva aliança

Cordialitat i bona sintonia. Aquesta és la imatge que han donat el president de Rússia, Vladímir Putin, i el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, durant la visita del mandatari rus al país asiàtic, la primera en vint-i-quatre anys i que ha generat nombroses crítiques a nivell internacionals. Després d’una reunió de dues hores al Palau del Sol de Kumsusan a Pyongyang, els dos mandataris han signat aquest dimecres un Acord Integral Estratègic que inclou una clàusula de defensa mútua. L’acord subscrit substitueix el Tractat d’Assistència Mútua de 1961 i el Tractat d’Amistat i Bon Veïnatge de 2000 i les declaracions posteriors firmades el 2000 i el 2001.

El document signat per Putin i Kim preveu “l’assistència en cas que un dels dos països resulti agredit”, segons ha explicat després de la firma el mandatari rus en declaracions recollides per l’agència de notícies russa Tass i de les quals s’ha fet ressò l’agència Efe.

El president rus ha explicat també, segons la citada agència, que els “temes de seguretat i l’agenda internacional” han ocupat una part important de l’agenda de les negociacions amb el dirigent nord-coreà. El cap del Kremlin ha revelat així part del contingut de l’acord que vertebrarà les relacions bilaterals entre tots dos països, que s’han anat reforçant arran de la invasió russa d’Ucraïna el febrer de 2022 i davant de la pressió sobre Pyongyang i Moscou per part de Washington i els seus aliats.

En aquest sentit, Putin ha afirmat que tant Rússia com Corea del Nord “s’oposen a l’ús amb finalitats polítiques de les sancions, que només serveixen per a debilitar la situació internacional”, segons recull l’agència Tass. A més, ha cridat a “revisar el règim de sancions del Consell de Nacions Unides sobre Corea del Nord” impulsat pels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia