Política

estat espanyol

El CIS redueix la distància entre el PSOE i el PP a només un punt

Els de Núñez Feijóo retallen gairebé quatre punts als de Sánchez en un mes

ERC superaria per dues dècimes Junts

Ensopegada del PSOE i remuntada del PP en el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de juny. El sondeig torna a donar la victòria al PSOE en unes eleccions generals, però per només un punt d’avantatge sobre el PP. Els socialistes caurien gairebé quatre punts. Segons l’enquesta, el PSOE guanyaria els comicis amb el 31,7% dels vots, un punt més que el PP, que obtindria el 30,7% de les paperetes. En comparació amb l’enquesta del mes de maig, els de Pedro Sánchez retrocedeixen gairebé 3,8 punts, mentre que els d’Alberto Núñez Feijóo pugen tres dècimes i retallen la seva distància respecte al partit de Pedro Sánchez.

L’estudi també pronostica una pujada de Vox, que passaria d’un suport del 10,2% al 12,1%. Sumar seria la quarta força més votada, amb el 8,8% de les paperetes, seguida de Podem, que passaria del 2,2% al 3,6% dels vots després d’aconseguir representació a les eleccions europees. L’organisme que dirigeix el sociòleg Félix Tezanos també atorga un 1,5% d’intenció de vot a S’ha Acabat La Festa (SALF), l’agrupació de l’agitador ultra Alvise Pérez que va irrompre a les europees amb tres eurodiputats.

Pel que fa als partits catalans, s’observa una pujada d’ERC, que passaria de l’1,1% d’intenció de vot del mes de maig a un 1,8% al mes de juny. Els d’Esquerra se situarien dues dècimes per davant de Junts, passaria de l’1,5% de fa un mes a l’1,6% que els dona l’últim baròmetre del CIS fet entre el 31 de maig i el 6 de juny, és a dir, a la darrera setmana de la campanya de les europees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia