Política

L’equip de govern fa un balanç “positiu” del primer any de legislatura

El Govern de Palafrugell, format per PSC i SGdP, assegura després del primer any al capdavant del municipi, que està treballant per convertir Palafrugell en “un referent” en quatre eixos: cultura, promoció econòmica, paisatge i servei a les persones. Els portaveus dels dos grups, Juli Fernández (PSC) i Isidre Tenas (SGdP) han deixat clar que malgrat les dificultats inicials, hi ha un balanç “positiu” d’aquests primers dotze mesos de tasca de coalició.

Dins aquests objectius prioritari, els dos partits destaquen en una nota de premsa que treballen en “una nova manera d’entendre” la política local, enfocada cap a una governança que té com a eix principal la ciutadania. En aquest sentit, fa uns dies es va presentar la redacció de l’Agenda Estratègica pel 2040, que té com a objectiu consensuar i redactar una agenda estratègica, en base a un acord de ciutat, que estableixi els pilars de transformació urbana de Palafrugell en l’horitzó 2040.

el que fa referència a la promoció econòmica, el Govern assegura que vol prioritzar la qualitat per damunt de la quantitat, a través d’una aposta per comptar amb un comerç amb “espais dignificats, un polígon industrial més centrat en el teixit empresarial i més accessible”.

També promou la conservació del territori i el paisatge. Per això, el Govern vol limitar el creixement. A més, estudiarà noves fórmules per trobar zones d’aparcament, fer una aposta pel transport públic i limitar l’accés del trànsit rodat a determinades zones amb l’objectiu de donar prioritat al vianant per sobre el vehicle privat.

Segons l’alcalde, Juli Fernández, “Palafrugell s’enfronta a grans reptes de futur com poden ser l’accés a l’habitatge, l’excessiva dependència del turisme, la lluita contra el canvi climàtic, o les desigualtats socials creixents. Reptes que enfronten amb el disseny i la implementació d’algunes de les polítiques que es busquen de fer amb manera més encertada de fer les coses i tirant endavant plans estratègics i estructurant una nova governança”.

El Govern recorda que els últims mesos s’han treballant diferents plans estratègics de ciutat que es desplegaran amb l’objectiu de millorar l’habitatge, la salut o la convivència veïnal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona
rússia

Estudien prohibir la propagació entre les dones de la idea de no tenir fills

barcelona

Aproven una moció de Junts per l’augment de freqüències de TAV

MADRID
guerra a euruopa

La UE segella l’acord amb Ucraïna per mantenir el suport militar

barcelona
unió europea

Els líders europeus intenten seduir Meloni pels alts càrrecs de la UE

barcelona
judicial

La fiscalia demana amnistiar a Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O

barcelona
POLÍTICA

Iniciativa de suport del PSC a la celebració del centenari de S’Agaró

MADRID
política

Derogat l’article que permetia d’aturar l’amnistia amb un recurs a Europa

barcelona
política

Costa demana al Suprem que no l’amnistiï perquè seria admetre la culpa

barcelona