Política

POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

Sílvia Paneque és la viceprimera secretària i portaveu

La federació celebra a Roses el seu 10è congrés enfortint la unitat

El PSC aspira a ser la força majoritària a la demarcació

El PSC de les comarques gironines ha tancat avui el 10e Congrés de la federació, que s’ha celebrat a la Ciutadella de Roses, enfortint la unitat i renovant la confiança en el primer secretari Marc Lamuà. Segons informa el partit en un comunicat de premsa, els delegats han avalat la reelecció de Marc Lamuà com a primer secretari de la Federació i la de Sílvia Paneque com a viceprimera secretària i portaveu. Per la seva banda, Rafel Bruguera, exalcalde de l’Escala, exsenador i exdiputat al Parlament, és el nou president de l’executiva que es completa amb Alfons Jiménez com a secretari d’organització mentre que l’alcalde de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró, Maurici Jiménez, assumeix la secretaria d’Acció Política i Consell d’Alcaldes.

“La nostra línia és ascendent però encara no som al sostre que volem que és ser la força majoritària a les comarques gironines. Aquesta és la nostra aspiració”, ha assenyalat Lamuà. També hi ha intervingut el Ministre d’Indústria Jordi Hereu que ha reforçat les paraules de Lamuà. “L’etapa de resistència s’ha acabat. Ara necessitem planar llavors”, ha dit Hereu. El Ministre d’Indústria ha remarcat el fet que Sílvia Paneque guanyés les eleccions a Girona i les xifres aconseguides en les municipals de fa un any: “És molt important que tinguem 151 regidors, 13 alcaldes i alcaldesses “.

El congrés també ha validat, per unanimitat, l’aprovació de dues propostes de resolució, d’habitatge i de turisme sostenible i indústria. “El posicionament en aquests dos aspectes fonamentals , en aquests dos motors de l’economia gironina, posiciona els socialistes en la direcció d’un objectiu fonamental sense el qual no s’entén la política: millorar la vida de les persones”, ha exposat Lamuà.

La proposta sobre habitatge que ha liderat la senadora Consol Cantenys proposa la regulació dels habitatges d’ús turístic, la compra d’habitatge pel sistema de tempteig i retracte, l’impuls de fórmules d’habitatge compartit per a joves i gent gran, l’expropiació temporal de pisos buits i la gestió de l’habitatge coordinant accions entre municipis.

El desenvolupament del turisme sostenible és una de les altres prioritats que es marca el PSC de les comarques gironines. La proposta sortint del 10è Congrés inclou la millora de les infraestructures turístiques per minimitzar l’impacte ambiental; impulsar la xarxa de transport públic i la mobilitat neta i el consum i la producció sostenibles. Posa èmfasi, també, en el compliment dels compromisos de la taula a del Ter per reduir el transvasament i garantir el cabal ecològic, impulsar la producció local i el comerç i promoure nous models de temporalitat en el lleure i les vacances per racionalitzar i reduir la intensitat de l’ús del territori per part del visitant de proximitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona
rússia

Estudien prohibir la propagació entre les dones de la idea de no tenir fills

barcelona