Política

Guerra a Gaza

Nous atacs israelians deixen més d’un centenar de morts en poques hores

El total de víctimes mortals a la Franja des del 7 d’octubre s’eleva a 37.551 i el de ferits a 85.911

Un ciutadà libanès mor en un atac aeri israelià a l’est del país

Més d’un centenar de palestins han mort en diversos atacs israelians les últimes 24 hores a la Franja de Gaza, en la pitjor espiral letal en setmanes. L’agència palestina Wafa, que cita fonts mèdiques de l’enclavament, informa d’almenys 38 víctimes mortals després d’una sèrie de bombardejos aquesta tarda sobre diferents barris de la Ciutat de Gaza, al nord de l’enclavament palestí.

Segons els equips de rescat, almenys 22 persones han mort en bombardejos al camp de refugiats d’Al-Shati, a l’oest de la Ciutat de Gaza, que han ensorrat quatre edificis d’apartaments. Els equips de rescat han lamentat que no poden arribar a tots els ferits que estan atrapats sota la runa perquè no disposen del material pesat per extreure-les. A més, denuncien que a les ambulàncies se’ls hi nega l’accés a les zones bombardejades. “Les capacitats de defensa civil no són proporcionals a la magnitud de la destrucció i ens resulta difícil arribar a les víctimes”, ha indicat al Mitja Lluna Roja a Gaza.

Després d’un altre atac a l’est de la mateixa ciutat, al barri d’Al-Tuffah, els equips de rescat han recuperat els cossos de dinou persones. Una quinzena de persones més han mort com a conseqüència d’un bombardeig d’artilleria al barri de Zeitun, al sud-est de la localitat.

Segons fonts del govern de Hamàs, hi ha catorze persones desaparegudes més i una cinquantena de ferits, alguns en estat molt greu.

Una altra persona ha mort al centre de la Franja en un atac d’artilleria a prop de la central d’energia situada al nord del camp de refugiats de Nuseirat.

L’exèrcit israelià ha confirmat que els seus avions de guerra han bombardejat dos punts de la “infraestructura militar de Hamàs” a la capital de Gaza, però no ha donat més detalls. Mitjans israelians apunten que al darrere de l’operació hi hauria l’intent d’eliminar un alt càrrec de Hamàs.

El grup islamista palestí ha denunciat el “salvatge atac a civils desarmats” per part d’Israel, que considera “una continuació del genocidi de més de vuit mesos, en flagrant menyspreu i desafiament a totes les lleis i normes que prohibeixen atacar civils”.

L’alt representant de la Unió Europea per als Afers Exteriors, Josep Borrell, ha demanat aquest dissabte una “investigació independent” de l’atac ahir al campament de desplaçats d’Al Mawasi, al nord de Rafah, en el que van morir almenys 25 palestins.

Les víctimes de les últimes hores eleven a 37.551 els palestins morts des del 7 d’octubre a la Franja de Gaza, on també han resultat ferides almenys 85.911 persones, la majoria dones i nens, segons les xifres del Ministeri de Sanitat de l’enclavament, controlat per Hamàs. A més, les autoritats de la Franja estimen que almenys 10.000 cossos continuen atrapats sota la runa.

Al sud de la Franja, l’exèrcit israelià manté els avanços cap al nord i oest de Rafah, fora del seu control. Les Forces de Defensa d’Israel han informat que continuen realitzant “operacions selectives basades en intel·ligència a la zona de Rafah”. Segons l’exèrcit, les tropes han desmantellat “infraestructura terrorista a l’àrea i eliminat diversos terroristes armats en enfrontaments cos a cos”. A més, els militars estan buidant d’edificis l’anomenat corredor de Filadèlfia, la franja de terra de 14 quilòmetres que separa Gaza d’Egipte.

Atac selectiu al Líban

Un ciutadà libanès ha mort aquest dissabte a l’est del país després d’un atac aeri israelià dirigit contra un vehicle, a prop de la localitat de Khiara, a la província libanesa de Bekaa.

L’exèrcit israelià ha assegurat que la víctima és Ayman Ratma, membre de Hamàs i també del grup sunnita libanès Jamaa al Islamiya. Segons el comunicat militar, Ratma era un “membre clau responsable del subministrament d’armes per a les organitzacions terroristes Hamàs i Jamaa al Islamiya al Líban”. A més, Israel afirma que la víctima estava a punt per atacar Israel de manera “immediata”, però no ofereix proves ni detalls al respecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona
rússia

Estudien prohibir la propagació entre les dones de la idea de no tenir fills

barcelona