Política

Guerra a Europa

Tres morts en un atac rus a Khàrkiv

Zelenski demana a occident “decisions valentes” que permetin destruir els avions de combat russos en origen

Les autoritats prorusses de Donetsk denuncien la mort de tres civils en atacs d’Ucraïna

Almenys tres persones han mort i més d’una quarantena han resultat ferides en un atac rus aquest dissabte a la tarda contra la ciutat de Khàrkiv, al nord-est d’Ucraïna.

Segons el governador local, Oleg Siniegubov, els russos han llançat bombes guiades, tres de les quals han impactat en una empresa del districte de Kholodnorhirski i una altra en un edifici residencial d’Osnovianski. Segons la fiscalia, l’atac ha estat llançat des de la regió fronterera russa de Bélgorod. El ministeri públic ha detallat que els morts són dos homes i una dona de 41 anys. La xifra de ferits s’eleva a 41, sis dels quals en estat molt greu, i inclou dues nenes de dotze i tretze anys.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha condemnat l’atac i ha fet una crida a aturar “el terror rus amb bombes aèries guiades”. És per això que ha demanat “decisions atrevides” als aliats de Kíiv que permetin destruir els avions de combat de Moscou “allà on siguin”, en referència al territori rus. “Cal continuar prenent aquestes decisions. La reducció significativa del terror amb míssils russos contra Khàrkiv i la regió demostra que és absolutament possible protegir les nostres ciutats i comunitats de les bombes russes”, ha defensat.

De la banda russa, el governador de Bélgorod, Viatxeslava Gladkov, ha denunciat la mort d’un civil en un atac de l’artilleria ucraïnesa contra la localitat de Saltikovo. Segons Gladkov, la víctima ho mort com a conseqüència de l’impacte directe del projectil en una empresa agrícola. Bélgorod és la regió russa més afectada pels atacs ucraïnesos des de l’inici del conflicte. Un dels pitjors es va produir el passat 30 de desembre, quan 25 persones van morir en un bombardeig que va afectar un edifici on hi havia un cafè i una fleca. Les forces de Moscou han llançat una ofensiva contra la regió de Khàrkiv per intentar crear una zona de seguretat que allunyi l’exèrcit ucraïnès de les fronteres.

D’altra banda, les autoritats de la república popular de Donetsk, la part de la regió ucraïnesa homònima annexionada per Rússia el 2022, han acusat Kíiv de la mort de tres civils en una onada d’atacs amb drons i bombes de fragmentació contra la capital regional, on també han resultat ferides tres persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona
rússia

Estudien prohibir la propagació entre les dones de la idea de no tenir fills

barcelona