Política

Guerra a Europa

Ucraïna afirma haver destruït una base de drons a Rússia

Moscou reivindica un atac amb míssils de llarg abast contra un centre d’entrenament de pilots i personal tècnic de les forces aèries ucraïneses

Quatre civils russos moren en atacs de Kíiv, un a Bélgorod i tres a Sebastòpol

Ucraïna ha reivindicat aquest diumenge la destrucció d’una base de drons a l’oest de Rússia. La marina ucraïnesa ha difós imatges per satèl·lit del que afirma ser una instal·lació d’emmagatzematge i preparació d’avions no tripulats de fabricació iraniana Shahed-136, com els utilitzats en la majoria dels atacs a Ucraïna. Segons les forces navals, les instal·lacions ubicades a la regió fronterera de Krasnodar també servien de base d’entrenament i lloc de control i comunicació.

En l’atac, realitzat la nit del 21 de juny conjuntament per la marina i el Servei de Seguretat d’Ucraïna (SBU), també han mort instructors que preparaven el personal per llançar els drons i cadets que rebien l’ensinistrament per pilotar els avions no tripulats.

L’exèrcit ucraïnès també ha informat avui d’un atac a un punt de comandament d’una brigada de fusellers motoritzada russa a Nekhotiivka, a la regió fronterera russa de Bélgorod. En paral·lel, la força aèria ucraïnesa ha afirmat haver abatut dos de tres míssils Kalibre disparats cap a la regió de Kíiv des de la mar d’Azov.

De la seva banda, l’exèrcit rus ha informat avui de la destrucció amb míssils de llarg abast i alta precisió d’un centre d’entrenament de pilots i personal tècnic de les forces aèries ucraïneses. El Ministeri de Defensa rus ha indicat que “l’objectiu ha estat assolit i destruït”, però no n’ha especificat la ubicació. Ucraïna no ha informat avui d’atacs russos contra la seva infraestructura aèria.

Moscou ha denunciat la mort d’almenys quatre civils com a conseqüència d’accions ucraïneses contra la rereguarda. Una persona ha mort i tres més han resultat ferides a la ciutat de Graivoron, a Bélgorod, com a resultat d’un atac de tres drons kamikaze, segons el governador local, Viatxeslav Gladkov. Tres civils més, entre els aquals dues nenes de 2 i 89 anys, han perdut la vida en un atac ucraïnès a Sebastòpol, que acull la principal base naval russa de la Mar Negra. El governador rus de l’annexionada península ucraïnesa de Crimea, Mikhail Razvozhaev, ha afirmat que Kíiv ha utilitzat míssils balístics nord-americans ATACMS amb bombes de fragmentació. Razvozhaev, que ha recordat que avui se Celebra la Segona Pasqua ortodoxa, ha denunciat que l’atac s’ha produït just després dels serveis religiosos, quan els fidels sortien de les misses o “viatjaven amb els seus fills al mar” a descansar. A les xarxes socials circulen vídeos on es veu el moment de l’atac en una platja de la Mar Negra, i s’observa com els banyistes fugen a corre cuita. A banda de les tres víctimes mortals, el bombardeig ha deixat 124 ferits, 27 dels quals menors d’edat, segons les autoritats russes. El Ministeri de Defensa rus ha detallat que les forces ucraïneses han llançat cinc míssils ATACMS contra la Sebastòpol, quatre dels quals han estat interceptats per la defensa antiaèria. Segons Moscou, el cinquè s’ha desviat en el tram final de la seva trajectòria i ha detonat el seu cap, armat amb bombes de fragmentació, sobre la ciutat.

El mateix ministeri ha assegurat que aquesta matinada ha “avortat un intent del règim de Kíiv de dur a terme atacs terroristes amb drons d’ala fixa contra objectius en territori de Rússia”. Segons Defensa, 28 avions no tripulats han estat “interceptats i eliminats” sobre la regió de Briansk, dos més a la d’Smolensk, dos a Lípetsk i un a Tula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona