Política

guerra a Gaza

Netanyahu reitera que Washington reté enviaments d’armes a Israel

El ministre de Defensa, Yoav Gallant, es reuneix a Washington amb el seu homòleg nord-americà, Lloyd Austin

L’exèrcit israelià investiga si un grup de soldats va lligar un palestí ferit al capó d’un vehicle militar

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha insistit aquest diumenge en les seves crítiques a la Casa Blanca per alentir els enviaments d’armes a Israel. Una acusació que ja va fer dimarts en un vídeo i que va provocar un fort malestar a l’administració del president dels Estats Units, Joe Biden.

A l’inici de la reunió del govern d’aquest diumenge, Netanyahu ha explicat que va decidir fer aquesta crida pública el 18 de juny davant l’“inconcebible” alentiment del lliurament d’armes a Israel. En aquest sentit, ha assegurat que està disposat a entomar atacs personals per la seva insistència pública perquè, com a primer ministre, la seva feina és fer “tot el possible” perquè els soldats israelians tinguin els “millors mitjans de combat”.

El govern nord-americà replica que no sap a quines retencions es refereix el mandatari israelià i aclareix que només s’ha endarrerit un enviament de 3.500 bombes al maig, com a mesura de prevenció davant el seu possible ús en àrees densament poblades de Rafah, al sud de la Franja de Gaza.

Les declaracions del líder del Likud coincideixen amb el viatge a Washington del seu ministre de Defensa, Yoav Gallant, que es reunirà amb el seu homòleg nord-americà, Lloyd Austin, per debatre la situació a Gaza i a la frontera amb el Líban, on l’intercanvi de foc entre Israel i la milícia xiïta Hezbol·là és cada vegada més intens i far témer una guerra oberta amb implicacions a escala regional.

Aquest mateix diumenge, un soldat israelià ha resultat ferit greu per l’impacte d’un dron d’Hezbol·là.

Mentrestant, a Gaza, almenys una quinzena de palestins han mort avui en bombardejos israelians, la majoria a la Ciutat de Gaza, al nord de l’enclavament, però també al camp de refugiats de Nuseirat, al centre. Des de l’inici de la guerra han mort 37.598 palestins i 86.032 han resultat ferits, segons l’últim balanç del Ministeri de Sanitat de Gaza, controlat per Hamàs. La mateixa font ha alertat que uns 9.000 pacients amb càncer estan en perill de mort per la manca de medicaments, les dificultats per accedir a cures sanitàries i el tancament dels passos fronterers, que impedeix que els pacients puguin ser tractats a fora de la Franja. A més, denuncia que 310 treballadors sanitaris han estat detinguts i molts ha mort a mans dels soldats israelians.

Investigació per vexació

L’exèrcit d’Israel ha obert una investigació sobre la conducta d’un grup de soldats que va lligar un palestí ferit sobre el capó d’un jeep militar a Jenín, a la Cisjordània ocupada.

La Mitja Lluna Roja Palestina havia denunciat aquest dissabte que Israel no només els havien impedit donar els primers auxilis a la víctima, ferida durant una batuda militar, sinó que se l’havien endut sobre el capó del vehicle.

L’exèrcit ha admès que la conducta que s’aprecia a les imatges “no és consistent amb les ordres” ni amb allò que espera dels seus soldats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden apareix vacil·lant i fràgil davant un agressiu Trump en el primer debat de les presidencials

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona