Política

política

Montero obre el finançament i dona el tret de sortida del pressupost

L’endemà del pacte PSOE-PP que renova el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i escurça la majoria progressista al Tribunal Constitucional, la vicepresidenta i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, mira ERC i Junts en dos afers clau en l’actual cruïlla de la legislatura: el nou finançament i el pressupost. “El PSOE no comparteix el model de concert econòmic o similar que ERC posa sobre la taula. Però sí que creiem que cal considerar les singularitats i fer que acompanyin el finançament de Catalunya, entre altres coses per complir l’Estatut i les obligacions que fixa. Els convido a avançar”, va dir Montero davant la pregunta en la sessió de control al Congrés del diputat d’ERC Francesc-Marc Álvaro, que alerta que “sense sobirania fiscal no es facilitarà cap investidura”.

Montero, a més, dona avui el tret de sortida de l’elaboració del pressupost del 2025 amb l’ordre ministerial que sol·licita a la Generalitat i la resta d’administracions que informin de les seves necessitats. Montero avisa ERC i Junts que “no es pot vincular pressupostos amb la resta d’esdeveniments de la vida política”. Objectius d’estabilitat i sostre de despesa han de ser aprovats al juliol perquè el pressupost arribi al Congrés abans del 30 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia