Política

tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

Un agent dels Mossos recorre la mesura de gràcia del TSJC a un jove manifestant dels “Tres de Granollers”

El policia va rebre un cop i es va trencar el peroné

Un agent dels Mossos d’Esquadra que va resultar ferit en una concentració independentista per commemorar el tercer aniversari de l’1-O recorrerà davant del Tribunal Suprem l’amnistia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aplicat al manifestant que el va envestir -anant vestit de paisà- el 2020. L’agent, representat per l’advocat José Antonio Bitos, interposarà un recurs de cassació davant el Suprem perquè revoqui la decisió del TSJC, que dimarts va amnistiar tres veïns de Granollers que van ser condemnats a tres anys de presó pels disturbis en el tercer aniversari de l’1-O.

L’agent recorrerà davant del Suprem l’amnistia concedida al condemnat Marc R.C., ja que en el seu cas l’Audiència de Barcelona va determinar que el va atropellar i envestir quan intentava fugir corrents d’un dispositiu policial, colpejant-li la cama, davant el que el mosso va patir una fractura del peroné i del turmell per la qual va estar gairebé dos anys de baixa. Tot i que els joves van declarar al judici que els qui els volien detenir anaven vestits de paisà i que van topar-hi fortuïtament, el jutge els va condemnar a més de tres anys de presó per atemptat a l’autoritat i lesions.

El mateix TSJC va subratllar, en la seva resolució en què concedia l’amnistia a aquests tres condemnats pels delictes d’atemptat a l’autoritat i lesions, que al cas de Marc R.C. no se li podia extingir la responsabilitat civil pel delicte de lesions, encara que apuntava que si l’agent volia ser indemnitzat –la sentència va determinar que li havia de pagar 76.647 euros– hauria de recórrer a la via civil. Abans que el TSJC concedís l’amnistia a aquest acusat, l’advocat de l’agent ja es va oposar que se li apliqués el perdó pel delicte de lesions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia