Política

política

“Protestarem sempre que calgui”

Òmnium organitza una rebuda popular als primers exiliats retornats davant de la seu nacional de l’entitat

Xavier Vendrell crida a acabar amb l’insult i el menyspreu entre independentistes en una referència directa a Junts, ERC i CUP

«Protestarem sempre que calgui» és la crida amb què tota l’organització d’`Omnium ha rebut davant de la seu nacional, al barceloní carrer de la Diputació, als exiliats que estaven imputats per Tsunami Democràtic i que, amb l’arxivament de la causa, han tornat avui a Catalunya: Rubén Wagensberg, Josep Campmajó, Jesús Rodríguez, i especialment Oleguer Serra, el vicepresident d’Òmnium que també es va exiliar fa mig any en conèixer-se que el jutge de l’Audiència Nacional els imputava terrorisme. Però també Xavier Vendrell, l’antic conseller d’ERC i un dels integrants de l’activisme que, des de l’ombra, va fer possible l’1-O i mobilitzacions posteriors de l’independentisme; l’activista Oriol Soler i la membre d’ERC Marta Molina, la responsable de l’apel·lació al tribunal que ha fet arxivar la causa. Cinc minuts abans de la una del migdia centenars de persones ja ocupaven l’espai central del carrer on Òmnium ha muntat un racó de benvinguda amb el lema i, uns metres carrer enllà, un petit escenari per als parlaments. Molts exdirectius i exmembres dels equips d’Òmnium s’han afegit a la benvinguda junt amb cares conegudes dels partits i entitats.

«Que no ens prenguin el somriure», reivindicava Xavier Antich, president d’Òmnium. Ha agraït als retornats el seu esforç per fer front a la «podridura» de l’Audiència Nacional, que els ha «volgut tractar de criminals». «Som especialistes en convertir les victòries en derrotes. Doncs, no. Això s’avui és una victòria» reivindica Antich junt amb el dret de protesta, «qué collons terrorisme!», i ha cridat a mantenir-lo en el present i futur. Serra, rebut a crits d’ «U, u, Oleguer!» reivindica que la causa ha estat arxivada gràcies a la mobilització i el compromís col·lectiu. També Wagensberg o Rodríguez han agraït tot el suport de persones i organitzacions. «Hem creat una xarxa important, rellevant» amb moviments i entitats de drets humans de Suïssa. «Seguirem investigant i denunciant les clavegueres de l’Estat i la guerra bruta que s’hi amaga», reivindicava el periodista Jesús Rodríguez.

“En aquest equip no hi ha botiflers, no hi ha traïdors. S’ha acabat insultar-nos entre companys”, ha cridat Xavier Vendrell dirigint-se a Junts, ERC i CUP i posant l’exemple que, entre el grup dels imputats per Tsunami hi ha hagut estratègies diferents, que s’han complementat. Vendrell ha recordat que uns han fet feina d’altaveu internacional des de l’exili mentre que Marta Molina es va quedar a l’Estat i gràcies a la seva apel·lació a la causa, aquesta ha estat arxivada.

L’acte ha acabat amb l’apel·lació “Seguim” de Xavier Antich i el crit d’independència dels centenar de persones assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A EUROPA

Ucraïna afirma haver enfonsat un submarí rus a Crimea

BARCELONA
VENEÇUELA

Segona gran mobilització opositora contra la reelecció de Maduro

BARCELONA
REGNE UNIT

Creixen les protestes racistes a Anglaterra pels apunyalaments de Southport

BARCELONA
SOMÀLIA

Al Shabab reapareix a Mogadiscio amb un atemptat suïcida

BARCELONA
política

El PP insta els barons socialistes a “passar a l’acció” contra l’acord amb ERC

barcelona
política

Vilalta nega que ERC surti dividida de la consulta a les bases

barcelona
política

La CUP critica el pacte d’ERC i dubta que s’apliqui el canvi de model fiscal

barcelona
PRÒXIM ORIENT

Detencions a l’Iran per l'error que va permetre l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
política

Puigdemont lamenta que ERC no hagi explorat una repetició electoral “en noves condicions”

barcelona