Política

Política

Junts, PSC, ERC i PP ja han proposat els vuits senadors catalans

Els grups parlamentaris de Junts, PSC, ERC i PP jan han proposat els seus candidats per a ser senadors. Aquest dilluns era el termini màxim per presentar les candidatures, després que la Junta de Portaveus acordés la setmana passada el repartiment dels vuit senadors que el Parlament designa per al Senat. Així, PSC i Junts en tindran tres cadascun, mentre que ERC i PP, un.

Junts proposarà com a senadors Eduard Pujol, fins ara diputat al Congrés que passarà a ser portaveu del grup al Senat en substitució de Josep Lluís Cleries; Teresa Pallarès, responsable de Finances de la Secretaria General del Partit i cap de llista de Junts a l’Ajuntament de Reus; i Francesc Ten, president de la sectorial de Llengua, Cultura i Mitjans de Comunicació del partit. Així ho ha anunciat després de celebrar la permanent del partit aquest diumenge.

ERC ha decidit mantenir Laura Castel, tot i que han comunicat que en un període màxim de dos anys, Josep Maria Reniu el rellevarà a la cambra alta espanyola. Els republicans plantegen aquesta fórmula compartida per “reconèixer tant la feina de Castel, que és l’única membre independentista de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (PACE) i que ha contribuït als informes contra l’Estat per Pegasus, com la de Reniu com a senador i portaveu adjunt els darrers anys”.

Per la seva banda, el PP també ha comunicat aquest dilluns que ha proposat com a senadora la diputada Lorena Roldán, que ja va ser senadora entre el 2018 i el 2020, quan era diputada de Cs al Parlament.

El PSC ja va comunicar dijous passat que proposaria l’exalcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat Núria Marín; el líder dels socialistes al Baix Llobregat Antoni Poveda i l’antic batlle de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant Alfons García.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Barnier obre consultes per formar govern i l’esquerra crida a sortir al carrer

barcelona
guerra a europa

Els EUA descarten permetre a Kíiv usar armes de llarg abast contra Rússia

barcelona
Pròxim Orient

L’exèrcit israelià mata una activista nord-americana a Cisjordània

Barcelona

Xavier Guitart ja és el nou delegat del govern a Girona

girona
Política

Mor Francesc Malagrida, batlle històric de Sant Aniol de Finestres

guerra a europa

Zelenski reclama als aliats “més armes” per frenar Rússia i acabar la guerra a la tardor

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional no amnistia els CDR de Judes i va al TJUE

barcelona
Política

Els barons del PP renuncien a negociar de forma bilateral el finançament singular

barcelona
política

Junts i la CUP demanen la compareixença de Parlon pel dispositiu per detenir Puigdemont

barcelona