Política

Una cerimònia solemne obre la IX legislatura

Política

El Congrés de Diputats acull aquest migdia la cerimònia d'obertura de la IX legislatura, que comença amb l'arribada dels reis a la porta dels lleons. Els diputats i senadors escollits el 9 de març s'apleguen al Congrés, on també assisteixen representants de les altes institucions de l'Estat, entre els quals hi ha el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del Parlament català, Ernest Benach.
Serà la primera vegada que els membres del nou govern espanyol s'asseuran a les butaques blaves de l'hemicicle.

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el cap de l'estat major de la Defensa, Félix Sanz Roldán, els rebran a la porta, des d'on passaran revista a les tropes i entraran al palau de les Corts per la porta dels lleons, que només s'obre per a aquestes sessions solemnes.

Ja a l'hemicicle, el rei, que presidirà la sessió, i el president del Congrés, José Bono, pronunciaran els discursos respectius. Després els monarques saludaran els parlamentaris a la sala dels Passos Perduts.

L'acte es tanca amb la desfilada militar a l'exterior del Congrés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.