Política

política

L’independentisme civil recupera la unitat per a la mobilització de la Diada

Rere el lema “Tornem als carrers” es farà de manera descentralitzada en cinc ciutats

Es proposen per “liderar” el nou embat polític i demanen que els partits prenguin exemple

Les entitats independentistes de la societat civil tornaran a unir forces aquesta Diada, per primer cop des del 2016. Com des que va néixer el 2012, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitzarà l’11 de setembre una gran mobilització per reclamar la independència de Catalunya, rere el lema “Tornem als carrers. Independència” i els afegitons “Justícia - País - Futur”, de manera descentralitzada en cinc ciutats: Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa. I, “empesa pels aprenentatges dels últims anys”, segons el seu president Lluís Llach, ho tornarà a fer aquest cop amb la col·laboració d’Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), el Consell de la República, el Ciemen i la Intersindical. “Treballarem braç a braç sense renunciar a res; volem significar la necessària unitat de l’independentisme, també indispensable en la política institucional”, ha proclamat Llach, que fins i tot s’ha compromès, “des de la unitat”, a “adoptar el lideratge de l’embat polític” que creu que caldrà tornar a afrontar.

“Fem un front comú per tornar a demostrar que l’independentisme és fort, transversal, intel·ligent i madur estratègicament”, ha valorat Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural, que ha ressaltat “l’enorme potencialitat” d’aquesta convocatòria conjunta per posar de manifest la necessitat de treballar “més i millor” des de la societat civil per assolir la coordinació i unitat de l’independentisme. Jordi Gaseni, president de l’AMI, ha demanat la col·laboració dels ajuntaments perquè “continuïn fent de corretja de transmissió” amb la ciutadania- “Volem tots els governs locals units per demostrar que el poble català continua alçat”, ha proclamat, mentre ha posat en relleu la importància de tenir poder a les institucions, també la Generalitat, per desenvolupar les polítiques que permetin créixer l’independentisme.

L’acte central de la Diada es farà a les 17.14h des del passeig Lluís Companys de Barcelona, on s’arribarà en manifestació des de l’estació de França i s’hi llegirà un manifest unitari, abans que al vespre Òmnium hi organitzi la tradicional Festa de la Llibertat. A Tarragona el recorregut serà per la Rambla Nova entre el Passeig de les Palmeres i el monument als herois de 1811; a Lleida, entre la plaça dels Pagesos i la plaça Ricard Vinyes; i a Tortosa, entre la plaça del Bimil·lenari i la plaça Teodor González, mentre a Girona serà una concentració al carrer Jaume I. A cada ciutat s’hi denunciarà una de les que s’entenen com a “conseqüències de l’espoli”. Així, a Barcelona es parlarà d’habitatge, a Tarragona d’infraestructures i en especial del servei ferroviari; a Lleida, de la pagesia; a Girona, del sistema sanitari i a Tortosa,a d’aigua i desequilibri territorial. A diferència d’anys anteriors, els organitzadors estan oberts a l’accés de polítics a la zona de convidats, per bé que han evitat valorar els escenaris en què es podria arribar a la Diada, sigui amb Salvador Illa investit president, a un mes de la repetició electoral i/o amb un possible empresonament de Carles Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.