Política

Chacón homenatja els soldats morts i torna a Madrid acompanyada de tres dels quatre ferits

Afganistan

El contingent espanyol a l'Afganistan ha acomiadat els seus dos companys morts en atemptat suïcida d'aquest diumenge en un emotiu acte a Herat (oest afganès) presidit per la ministra de Defensa, Carme Chacón, abans d'agafar un avió de tornada a Madrid.

La ministra viatja amb tres dels quatre soldats ferits que ha deixat l'atemptat, que seguiran la seva recuperació a l'hospital militar Gómez Ulla. El quart ferit, de gravetat, continua estable i ha quedat ingressat en un hospital de Qandahar, a l'est de l'Afganistan, fins que el seu estat li permeti tornar a l'Estat espanyol.

La ministra ha anunciat que han estat concedides les medalles al mèrit militar amb distintiu vermell per als soldats morts i amb distintiu groc per als quatre ferits.

Des que l'exèrcit espanyol va arribar a l'Afganistan al 2003, han mort 87 militars, inclosos els 62 morts a l'accident aeri del Yakolev a Turquia, quan tornaven d'una missió en terres afganeses.

Des dels partits polítics el PSOE i el PP han tancat files, ratificant el seu suport a la presència de les tropes espanyoles a l'Afganistan, mentre que el diputat d'IU al Congrés, Gaspar Llamazares, ha condemnat l'atemptat i ha demanat al govern que presenti un calendari de retirada immediata de les tropes espanyoles desplegades a aquest país. "Per tant, més que portar a terme una missió de seguretat o de construcció de la pau, ens trobem confosos en una missió d'ocupació i de guerra", ha afegit. Llamazares també ha exigit a la ministra que comparegui al Congrés per explicar com ha estat l'atemptat i també "per dir què farà el govern perquè aquesta sagnia acabi".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.