Política

europa

Starmer convoca una nova reunió d’emergència per a tractar l’onada de violència

Les protestes violentes, encoratjades principalment per grups d’extrema dreta, continuen repetint-se en les principals ciutats del Regne Unit

El primer ministre del Regne Unit, Keir Starmer, ha convocat aquest dimarts una nova reunió del gabinet d’emergència –més conegut com a COBRA– en Downing Street, per a abordar els desordres violents que han succeït al llarg d’aquesta setmana al Regne Unit.

Així ho han confirmat mitjans locals com la BBC, que consideren que diversos ministres de l’Executiu laborista així com portaveus i caps de policia acudiran a aquesta reunió amb el primer ministre aquesta nit, la segona en vint-i-quatre hores, després de la celebrada aquest dilluns.

Després de finalitzar el comitè d’emergència, Starmer va assegurar que els responsables de la violència carregaran “amb tot el pes de la llei” i va anunciar la creació d’una unitat permanent de 400 agents de policia especialitzats per a bregar amb disturbis violents com els esdevinguts en l’última setmana i que, segons les dades del Consell de Caps de Policia britànic, acumulen uns 400 detinguts.

Les protestes violentes, encoratjades principalment per grups vinculats amb l’extrema dreta, continuen repetint-se en les principals ciutats del Regne Unit des de fa una setmana, inclosa la capital, i només aquest dijous hi ha organitzades unes 30 concentracions en els voltants de centres d’immigració del país.

La flama que va prendre aquesta escalada de violència al país va ser l’apunyalament múltiple succeït el 29 de juliol en Southport, al nord-oest d’Anglaterra, en el qual van morir tres nenes i on vuit menors i dos adults van resultar ferits després que un jove de 17 anys entrés en un centre recreatiu de la localitat i ataqués als assistents d’un taller de ioga.

L’autor de l’atac, Axel Rudakubana, de 17 anys, nascut a Gal·les de pares ruandesos, ha estat acusat de l’assassinat de les petites i intent d’assassinat de les altres deu persones, però el malestar dels grups d’ultradreta va augmentar en divulgar-se en internet diverses informacions falses que indicaven que l’agressor era un sol·licitant d’asil que havia creuat en pastera el canal de la Mànega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Caterina de Gal·les anuncia que ha superat el càncer

barcelona
europa

Alemanya instaurarà controls en totes les seves fronteres

barcelona
guerra a gaza

Israel intensifica la pressió al nord de Gaza i ordena noves evacuacions

barcelona
veneçuela

Madrid nega haver negociat amb Caracas la sortida de González

barcelona
estat espanyol

El TS pregunta a la fiscalia si cal investigar García Ortiz pel cas de la parella d'Ayuso

barcelona
estat espanyol

Joan Carles de Borbó assegura l'herència a les seves filles

barcelona
política

Rovira, dolguda, apunta a la candidatura de Junqueras per les noves filtracions

barcelona
guerra a ucraïna

La Xina anuncia exercicis militars amb Rússia aquest mes

barcelona
Política

El TSJC es planteja enviar al Suprem un cas ja amnistiat

barcelona