Política

política

Convocat per a demà a les 10 el ple d’investidura d’Illa

Es concentrarà tot en un dia

PP i Vox s’hi abstenen en la diputació permanent

Amb les abstencions del PP i Vox i els vots a favor de la resta de grups, la diputació permanent del Parlament ha confirmat la convocatòria per demà a les 10 del matí del ple d’investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat. Segons ha explicat el mateix president de la cambra, Josep Rull, el ple començarà amb la intervenció sense límit de temps del candidat, i aleshores hi haurà un recés, que anirà en funció del temps que s’allargui el discurs, per tal que la resta de grups puguin preparar les seves intervencions. La intenció és concentrar-ho tot en un sol dia, de manera que demà a la tarda mateix es pugui fer la votació i proclamació d’Illa com a president.

Tot plegat s’ha substanciat avui en una sessió que ha durat amb prou feines cinc minuts, i amb una única intervenció, la de la portaveu del PSC, Alícia Romero, que ha expressat precisament el desig que demà es pugui celebrar el ple “en un sol dia”, i després de tres mesos des de les eleccions es pugui posar en marxa de seguida un nou govern. “És important que ens posem a treballar”, ha destacat.

Tot plegat, això sí, resta pendent del que pugui passar amb el president a l’exili, i cap de llista de Junts, Carles Puigdemont, que ha expressat la voluntat de ser al ple, la qual cosa en suposarà una segura detenció molt previsiblement abans. En una piulada aquest matí, el mateix Rull ha advertit que en l’escenari del retorn “que hi hagi una llei d’amnistia aprovada i en vigor no és cap anècdota. És una qüestió nuclear”. Els últims dies, diversos grups com Junts, ERC i Comuns ja han donat per fet en aquest escenari que el ple serà ajornat.

De moment, però, poc se sap de quan i com es produirà exactament aquest retorn i l’eventual arrest. Els Mossos d’Esquadra ja han iniciat aquest matí els preparatius per blindar els accessos al Parc de la Ciutadella, on demà Vox ha convocat una mobilització mitja hora abans del ple per reclamar que Puigdemont i el president espanyol, Pedro Sánchez, acabin a la presó. Previsiblement també es convocaran manifestacions en sentit contrari, de suport al 130è president de la Generalitat. De fet, ahir mateix l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ja va fer una crida els seus 700 ajuntaments associats a retre-li una “rebuda” per mostrar-li tot el seu “escalf”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Caterina de Gal·les anuncia que ha superat el càncer

barcelona
europa

Alemanya instaurarà controls en totes les seves fronteres

barcelona
guerra a gaza

Israel intensifica la pressió al nord de Gaza i ordena noves evacuacions

barcelona
veneçuela

Madrid nega haver negociat amb Caracas la sortida de González

barcelona
estat espanyol

El TS pregunta a la fiscalia si cal investigar García Ortiz pel cas de la parella d'Ayuso

barcelona
estat espanyol

Joan Carles de Borbó assegura l'herència a les seves filles

barcelona
política

Rovira, dolguda, apunta a la candidatura de Junqueras per les noves filtracions

barcelona
guerra a ucraïna

La Xina anuncia exercicis militars amb Rússia aquest mes

barcelona
Política

El TSJC es planteja enviar al Suprem un cas ja amnistiat

barcelona