Política

guerra a europa

Zelenski justifica que Rússia pateixi les conseqüències de la guerra al seu territori

Kíiv confia que la incursió a la regió de Kursk sigui útil en una futura negociació amb Moscou

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha justificat la incursió de les tropes ucraïneses a la regió russa de Kursk per la necessitat que Rússia pateixi també les conseqüències d’una guerra que ella mateixa ha començat. “Rússia va portar la guerra a la nostra terra i ha de sentir el que ha fet. Ens esforcem per aconseguir els nostres objectius al més aviat possible en temps de pau, en condicions de pau justes. I així serà”, ha dit Zelenski en un missatge publicat a la seva pàgina web i recollit per Efe, en què no fa cap referència explícita a la presència de soldats ucraïnesos en territori rus.

L’exèrcit rus va haver de mobilitzar dijous tota la seva artilleria pesant i la seva aviació per mirar d’expulsar les tropes ucraïneses que van penetrar fa quatre dies en el seu territori, fet que ha mostrat la feblesa defensiva de Moscou a la frontera davant una operació que ha rebut el suport d’Occident.

Es tracta la primera vegada que soldats ucraïnesos penetren en territori rus des de l’inici de la invasió a Ucraïna, uns moviments dels quals les autoritats de Kíiv no han volgut, fins ara, donar-ne gaires detalls.

L’assessor del cap de l’Oficina Presidencial ucraïnesa Mikhailo Podoliak ha remarcat l’eficiència en augment de les “operacions militars d’Ucraïna a la zona d’hostilitats” i ha explicat que aquest escenari podria influir la postura de Rússia davant unes possibles negociacions. “Avui en dia tenim una guerra que gradualment està avançant cap a l’interior de la Federació Russa. Els espantarà? Sí. Reaccionen a una altra cosa que no sigui la por? No”, ha afirmat Podoliak.

Zelenski, per la seva part, no ofereix més detalls sobre aquesta operació a Kursk en el seu missatge, però agraeix “a cada guerrer, a cada soldat i comandant que assegura la defensa de les nostres posicions ucraïneses i el compliment de les nostres tasques defensives”. “Els ucraïnesos saben com aconseguir els seus objectius. I no hem escollit nosaltres aconseguir els objectius a la guerra”, ha fegit el president ucraïnès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El “mateix” finançament arreu de Sánchez fixa “l’horitzó ambiciós” per a Romero

barcelona

Escòcia vol recuperar l’esperit del 2014

Londres
Estats Units

Una campanya tacada per la violència

Los Angeles
Eduard Díaz
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Llagostera (ERC)

“L’equip de govern viu de les rendes del mandat anterior”

Llagostera
Christopher Carnie
Representant a Catalunya de Europe for Scotland

“El referèndum va ser un dia d’orgull”

Barcelona
estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona