Política

guerra a europa

Zelenski justifica que Rússia pateixi les conseqüències de la guerra al seu territori

Kíiv confia que la incursió a la regió de Kursk sigui útil en una futura negociació amb Moscou

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha justificat la incursió de les tropes ucraïneses a la regió russa de Kursk per la necessitat que Rússia pateixi també les conseqüències d’una guerra que ella mateixa ha començat. “Rússia va portar la guerra a la nostra terra i ha de sentir el que ha fet. Ens esforcem per aconseguir els nostres objectius al més aviat possible en temps de pau, en condicions de pau justes. I així serà”, ha dit Zelenski en un missatge publicat a la seva pàgina web i recollit per Efe, en què no fa cap referència explícita a la presència de soldats ucraïnesos en territori rus.

L’exèrcit rus va haver de mobilitzar dijous tota la seva artilleria pesant i la seva aviació per mirar d’expulsar les tropes ucraïneses que van penetrar fa quatre dies en el seu territori, fet que ha mostrat la feblesa defensiva de Moscou a la frontera davant una operació que ha rebut el suport d’Occident.

Es tracta la primera vegada que soldats ucraïnesos penetren en territori rus des de l’inici de la invasió a Ucraïna, uns moviments dels quals les autoritats de Kíiv no han volgut, fins ara, donar-ne gaires detalls.

L’assessor del cap de l’Oficina Presidencial ucraïnesa Mikhailo Podoliak ha remarcat l’eficiència en augment de les “operacions militars d’Ucraïna a la zona d’hostilitats” i ha explicat que aquest escenari podria influir la postura de Rússia davant unes possibles negociacions. “Avui en dia tenim una guerra que gradualment està avançant cap a l’interior de la Federació Russa. Els espantarà? Sí. Reaccionen a una altra cosa que no sigui la por? No”, ha afirmat Podoliak.

Zelenski, per la seva part, no ofereix més detalls sobre aquesta operació a Kursk en el seu missatge, però agraeix “a cada guerrer, a cada soldat i comandant que assegura la defensa de les nostres posicions ucraïneses i el compliment de les nostres tasques defensives”. “Els ucraïnesos saben com aconseguir els seus objectius. I no hem escollit nosaltres aconseguir els objectius a la guerra”, ha fegit el president ucraïnès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia