HARALD EBINGER

«Si les coses no canvien serà difícil continuar al govern»

El socialista Harald Ebinger, soci de CiU a Puigdàlber, demana en aquesta entrevista que l'alcalde no converteixi en xantatges els pactes i posa en qüestió el futur de l'equip de govern

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Puigdàlber, Harald Ebinger, ha hagut de sentir cometaris de l'alcalde, el convergent, Pere Ferrer (CiU), en què deia que si Ebinger ha estat regidor és pels vots de la gent de CiU i en algun ple ha hagut d'escoltar paraules del govern amb un to ridiculitzant, segons assegura l'oposició.

– Amb tot això sobre la taula, no n'hi ha per sentir-se desacreditat en el govern de Puigdàlber?
– «Aquestes declaracions és evident que no m'han agradat gaire. Tot plegat és molt ridícul i no s'estén. Si els votants de CiU haguessin donat suport al seu cap de llista potser ara estarien més tranquils. Aquí no hi ha hagut cap frau electoral. Les declaracions de l'alcalde són totalment fora de lloc. Aquest tema a mi no m'interessa gens. El que m'interessa és que tinc un suport popular i represento una opinió estesa al poble.»
– L'alcalde considera que vostè no en té, de suport al poble, i que els únics interlocutors són del seu partit, però a la comarca.
– «És un disbarat. Els representants comarcals m'ajuden, però jo mantinc unes relacions fluides amb els meus votants i amb els d'altres opcions i el que faig és representar l'opinió majoritària de la gent del poble.»
– Intueix per què es fa aquest atac frontal des de CiU quan tots dos formen part d'un mateix govern?
– «Hi ha hagut discrepàncies polítiques que han estat ja motiu d'informacions periodístiques, com per exemple el tema del deute o el futur de la llar, però en el tema de les discrepàncies personals jo no hi vull entrar. Jo em porto bé amb el nou alcalde i si n'hi hagués, de diferències, seria per certes actituds. No acabo d'entendre per què s'havia de posar tan fort amb mi també en l'aspecte personal. Estem negociant amb CiU per posar-hi remei i que es compleixin els pactes que es van establir sobre el deute i la llar, després del ple de desembre. Però, si les coses no canvien, serà difícil continuar. L'alcalde no pot confondre els pactes amb xantatges. A més, el responsable d'aquest deute no és el govern actual sinó l'anterior.»
– Es refereix al que ara és cap de l'oposició, Manel Carrera. Creu que hauria de dimitir?
– «Jo crec que ell hauria d'assumir responsabilitats, i la manera de fer-ho depèn d'ell. No sóc jo qui li ha de dir. El cert és que encara no ha donat cap explicació a la gent de per què ha generat tant de deute al poble. En l'última part de l'últim mandat se li'n va anar la mà i es van fer moltes obres al poble. Va ser aquí quan es va cremar tot el romanent positiu del poble.»
– L'Ajuntament pot arribar a estar en fallida tècnica a causa d'aquests deutes?
– «No ho sé. Cal cercar solucions com la venda de terrenys... però no es pot descartar. El tancament del pressupost del 2008 ja és negatiu i el proper també ho serà. No tindrem superàvit i a partir de l'any que ve tindrem un augment de la càrrega financera i haurem de pagar 100.000 euros a l'any d'un pressupost de 400.000.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona