Política

guerra a gaza

L’exèrcit israelià mata cinc palestins en una mesquita a Cisjordània

Entre els morts hi ha el líder d’una milícia local

El secretari general de l’ONU insta a cessar immediatament les operacions de les forces d’Israel al territori palestí ocupat

L’exèrcit israelià ha anunciat que ha matat cinc milicians palestins en l’interior d’una mesquita a Tulkarem, al nord de Cisjordània, aquesta nit. Entre els morts hi ha Muhammad Jaber, Abu Shahja’a, líder d’una milícia local i responsable de diversos atemptats, segons indica el comunicat publicat per l’exèrcit israelià a la xarxa X i recollit per The Jerusalem Post. Mitjans palestins havien informat prèviament que era el comandant de l’ala local de la Jihad Islàmica al campament de Nur Shams a Tulkarem. En la mateixa operació, segons informa l’exèrcit israelià, ha estat detingut un dirigent de la Brigada Al Quds de la Jihad Islàmica.

L’operació arriba després de dos dies de batudes en diverses localitats del nord de Cisjordània en els quals van morir almenys deu palestins, com a part d’una ofensiva militar israeliana a gran escala en aquest territori ocupat palestí, la més gran dels últims vint anys i que Israel justifica com una “acció antiterrorista”.

El ministre israelià d’Afers Estrangers, Israel Katz, demana seguir la mateixa estratègia que a la Franja de Gaza, incloses les evacuacions dels residents palestins, per desmantellar els grups terroristes.

El secretari general de l’ONU, António Guterres, ha instat al “cessament immediat” de les operacions a gran escala d’Israel a Cisjordània. Guterres, a través del seu portaveu, Stéphane Dujarric, va acusar dimecres Israel d’estar alimentant una “situació explosiva” a Cisjordània i ha confessat estar “profundament preocupat” pel llançament d’aquestes operacions militars a gran escala.

La Unió Europa també ha mostrat preocupació i ha advertit Israel sobre una extensió de la guerra a Cisjordània.

D’altra banda, a la Franja de Gaza, el Programa Mundial d’Aliments (PMA) de l’ONU ha decidit suspendre temporalment la seva activitat a l’enclavament palestí després que almenys deu bales impactessin contra un dels seus vehicles quan s’apropava al punt de control israelià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia