Política

Guerra a Gaza

Netanyahu carrega contra el Regne Unit per suspendre vendes d’armes a Israel

El primer ministre israelià adverteix que “la decisió equivocada” de Londres “només encoratjarà Hamàs”

Jordània aplaudeix la mesura i insta la comunitat internacional a fer un embargament total

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha criticat aquest dimarts contra la “vergonyosa” decisió del govern del Regne Unit de vetar una sèrie de vendes d’armes a l’Estat hebreu.

En un comunicat a les xarxes socials, Netanyahu lamenta que Londres hagi decidit suspendre trenta llicències d’armes a Israel “dies després que Hamàs hagi executat sis ostatges israelians”. El mandatari israelià ha recordat que el grup islamista manté segrestats més de cent captius a la Franja de Gaza, “inclosos cinc ciutadans britànics”. Segons ell, “en comptes de donar suport a Israel, una democràcia companya que es defensa contra la barbàrie, la decisió equivocada del Regne Unit només encoratjarà Hamàs”.

Netanyahu ha assegurat que la suspensió d’aquestes llicències –trenta d’un total de 350, que inclouen components d’aparells militars, helicòpters i drons– “no canviarà la determinació d’Israel de derrotar Hamas”. El primer ministre ha defensat que el seu país està duent a terme “una guerra justa amb mitjans justos”. I ha assegurat que les seves forces prenen “mesures sense precedents per mantenir els civils fora de perill” i es comporten “plenament d’acord amb la llei internacional”. “Amb o sense armes britàniques, Israel guanyarà aquesta guerra i assegurarà el nostre futur comú”, ha reblat.

El líder del Likud ha comparat la lluita d’Israel contra Hamàs i “l’eix iranià del terror” amb “l’heroica postura” del Regne Unit enfront dels nazis, que “avui es considera vital per a la defensa de la nostra civilització comuna”.

Jordània celebra la decisió

Al contrari de Netanyahu, el ministre d’Afers Exteriors de Jordània, Aiman al Safadi, ha aplaudit avui la decisió de Londres de suspendre algunes llicències d’exportacions d’armes a Israel. Al Safadi ha animat la comunitat internacional a seguir l’exemple britànic per forçar Tel Aviv a aturar els seus atacs contra Gaza i Cisjordània. Segons el ministre, fins que les conseqüències de l’embargament no siguin reals, “Netanyahu no posarà fi a la seva agressió a Gaza i Cisjordània, i no deixarà de violar el dret internacional i amenaçar la seguretat de tota la regió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia